Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Ко данас врши Јеховину вољу?

 10. ДЕО

Шта је породично проучавање?

Шта је породично проучавање?

Јужна Кореја

Бразил

Аустралија

Гвинеја

Како у прошлости, тако и данас, Јехова жели да чланови сваке породице проводе време заједно, како би постали приснији с њим и једни с другима (Поновљени закони 6:6, 7). Зато Јеховини сведоци сваке седмице издвајају време да би у опуштеној атмосфери, у кругу породице, разговарали о духовним стварима у складу са својим потребама. Чак и ако живите сами, то време може бити добра прилика да по сопственом избору проучавате нешто из Библије.

То је време да се приближите Јехови. „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама“ (Јаковљева 4:8). Јехову ћемо још боље упознати када са страница његове писане Речи сазнамо детаље о његовим особинама и поступцима. Једноставан начин да започнете породично проучавање може бити да наглас читате Библију, можда према седмичном распореду за састанак Хришћански живот и служба проповедања. Сваки члан породице може да прочита по један део, а затим свако може да прокоментарише шта је ново сазнао.

То је време да се зближите са члановима породице. Породично проучавање Библије доприноси томе да везе између мужа и жене, као и између родитеља и деце, буду све јаче. То треба да буде прилика којој ће се сви радовати. У зависности од узраста деце, родитељи треба да изаберу неке практичне теме о којима ће разговарати, при чему можда могу користити чланке из Стражарске куле и Пробудите се! или са нашег веб-сајта jw.org. Можете разговарати о неком проблему који деца имају у школи и о томе како да га реше. Зашто не погледате неку емисију на нашој телевизији (tv.jw.org) и затим поразговарате о томе? Можете вежбати песме које ће се певати на састанцима те седмице и припремити неко мало послужење после породичног проучавања.

То време које сваке седмице издвајате да бисте заједно славили Јехову помоћи ће свима у породици да уживају у проучавању Божје Речи, а Јехова ће сигурно благословити ваш труд (Псалам 1:1-3).

  • Зашто издвајамо време за породично проучавање?

  • Како се родитељи могу потрудити да током породичног проучавања свима буде пријатно?

Сазнајте више

Шта Библија заиста научава?

Како породица може бити срећна?

Исус је савршен пример за мужеве, жене, родитеље и децу. Шта учимо од њега?