Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Ко данас врши Јеховину вољу?

Шта је Божја воља?

Шта је Божја воља?

Бог жели да заувек живимо у миру и срећи у рају на земљи!

Међутим, можда се питате како је то уопште могуће. Свето писмо каже да ће се то остварити посредством Божјег Краљевства, а Бог жели да сви сазнају за то Краљевство и за његову намеру с људима (Псалам 37:11, 29; Исаија 9:7).

Бог жели да нам буде добро.

Баш као што добар отац жели својој деци све најбоље, тако и наш небески Отац жели да заувек будемо срећни (Исаија 48:17, 18). Он нам гарантује да „онај ко врши Божју вољу остаје заувек“ (1. Јованова 2:17).

Бог жели да живимо по његовим мерилима.

Свето писмо каже да наш Створитељ жели да нас ’поучава својим путевима‘ да бисмо могли да ’ходимо његовим стазама‘ (Исаија 2:2, 3). Он је изабрао „народ за своје име“ који ће широм света објављивати његову вољу (Дела апостолска 15:14).

Бог жели да му уједињено служимо.

Они који служе Јехови не дозвољавају да различитости које постоје направе раздор међу њима већ су уједињени у истинској љубави (Јован 13:35). Ко данас поучава мушкарце и жене широм света како да уједињено служе Богу? Позивамо вас да то сазнате помоћу ове брошуре.

 

Сазнајте више

БИБЛИЈСКИ КУРС

Како изгледа проучавање Светог писма?

Јеховини сведоци су широм света познати по томе што бесплатно проучавају Свето писмо с другима. Погледајте како то изгледа.

БИБЛИЈСКИ КУРС

Зашто проучавати Свето писмо?

Свето писмо помаже милионима људи из целог света да пронађу одговоре на најважнија животна питања. Да ли бисте и ви то желели?

Шта Библија заиста научава?

Шта ће Бог учинити за људе?

Да ли ће Бог остварити своју намеру да на земљи буде рај? Када ће то бити?