Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Ко данас врши Јеховину вољу?

 7. ДЕО

Како изгледају наши састанци?

Како изгледају наши састанци?

Нови Зеланд

Јапан

Уганда

Литванија

Први хришћани су на својим састанцима углавном певали, молили се, читали и разматрали свете списе, и при том нису имали никакве обреде (1. Коринћанима 14:26). Нешто врло слично томе можете очекивати и на нашим састанцима.

Поука је практична и заснива се на Библији. У свакој скупштини се током викенда одржава 30-минутно Јавно предавање о томе како Свето писмо утиче на наш живот и како се односи на време у коме живимо. Сви смо подстакнути да у својој Библији потражимо стихове о којима се говори. Након предавања следи једночасовно Разматрање „Стражарске куле“ у коме сви могу учествовати давањем коментара на основу текућег чланка за разматрање. Такво разматрање нам помаже да у свом животу примењујемо библијске смернице. У више од 110 000 скупштина широм света проучава се материјал који је одређен за одговарајућу седмицу.

Учимо се да на још бољи начин поучавамо друге. Радним данима имамо још један састанак који се састоји из три дела. Први део програма је 30-минутно Скупштинско разматрање Библије у виду питања и одговора на основу чега боље разумемо библијска начела и пророчанства. Затим следи 30-минутна Теократска школа проповедања у којој се на почетку разматра део Библије који смо унапред прочитали. Након тога, учесници ове школе имају кратке презентације. Надгледник школе нам пружа савет како да се побољшамо што се тиче читања и поучавања (1. Тимотеју 4:13). На крају следи 30-минутно Поучавање за хришћанску службу, где се путем говора, приказа и интервјуа учимо како да поучавамо друге на темељу Библије.

Верујемо да ће вам се веома допасти библијска поука која се пружа на нашим састанцима (Исаија 54:13).

  • Шта можете чути на састанцима Јеховиних сведока?

  • На који наш састанак бисте желели да дођете?

Сазнајте више

САСТАНЦИ

Како изгледају састанци у Дворани Краљевства?

Погледајте и сазнајте из прве руке.

УОБИЧАЈЕНА ПИТАЊА

Како су организоване скупштине Јеховиних сведока?

Сазнајте како у скупштинама добијамо смернице и поуке.