Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Ко данас врши Јеховину вољу?

 17. ДЕО

Како нам помажу покрајински надгледници?

Како нам помажу покрајински надгледници?

Малави

Састанак за службу проповедања

Служба проповедања

Састанак са старешинама

У грчком делу Светог писма често се спомињу Варнава и апостол Павле. Они су служили као путујући надгледници и посећивали су скупштине у првом веку. Зашто су то радили? Били су истински заинтересовани за добробит своје духовне браће и сестара. Апостол Павле је рекао да жели да се ’врати и посети браћу‘ да види како су. Био је спреман да превали стотине километара да би их видео и охрабрио (Дела апостолска 15:36). Исту такву жељу имају и наши путујући надгледници.

Долазе да нас охрабре. Сваки покрајински надгледник је задужен за отприлике 20 скупштина. Два пута годишње у свакој од њих проведе по недељу дана. Од ове искусне браће, као и од њихових жена, уколико су ожењени, можемо много тога научити. Они желе да се упознају и са младима и са старима, и радо иду с нама у службу проповедања и код особа с којима проучавамо Библију. Ови надгледници заједно са старешинама посећују сувернике, а на састанцима и већим скуповима труде се да нас охрабре својим говорима (Дела апостолска 15:35).

Заинтересовани су за све нас. Покрајински надгледници су веома заинтересовани за духовну добробит сваке скупштине. Одржавају састанке са старешинама и слугама помоћницима да би видели како скупштина напредује и да би им дали практичне савете како да испуњавају своје одговорности. Помажу пионирима да буду продуктивни у служби, желе да упознају особе које су нам се недавно прикључиле и да виде како духовно напредују. Сва та браћа се заиста троше као наши ’сарадници који нам служе на добро‘ (2. Коринћанима 8:23). Треба да опонашамо њихову веру и оданост Богу (Јеврејима 13:7).

  • С којом сврхом покрајински надгледници посећују скупштине?

  • Како вам може користити њихова посета?

Сазнајте више

КО ДАНАС ВРШИ ЈЕХОВИНУ ВОЉУ?

Зашто Јеховини сведоци одржавају велике скупове?

Сваке године одржавамо три велика скупа. Зашто је корисно да будете на њима?

КО ДАНАС ВРШИ ЈЕХОВИНУ ВОЉУ?

Како су Јеховини сведоци организовали своје дело проповедања?

Ми поступамо по узору на оно што је Исус радио док је био на земљи. Како то чинимо док проповедамо?