Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Учимо из Библије

 9. ПРИЧА

Јеремија није престао да говори о Јехови

Јеремија није престао да говори о Јехови

Зашто се ови људи љуте на Јеремију?

Јехова је спасао Јеремију

Понекад нам се други смеју или се љуте када им причамо о Јехови. Због тога можда пожелимо да више не говоримо о њему. Да ли си и ти некада то пожелео? — Библија нам говори о једном младићу који је волео Јехову, али је једном замало престао да говори о њему. Он се звао Јеремија. Хајде да научимо нешто о њему.

Када је Јеремија био младић, Јехова му је рекао да каже свом народу да више не буду зли. Јеремија је мислио да је то веома тешко и уплашио се. Жалио се Јехови: ’Не знам шта да им кажем. Ја сам још млад.‘  Али Јехова му је рекао: ’Не бој се. Ја ћу ти помоћи.‘

Тако је Јеремија почео да говори другима да ће бити кажњени ако се не промене. Да ли су га послушали? — Не. Ругали су му се и љутили се на њега. Неки су чак хтели да га убију! Шта мислиш, како се Јеремија осећао? — Уплашио се и рекао: ’Више нећу да причам о Јехови.‘ Да ли је стварно престао? — Није. Толико је волео Јехову да није могао да не говори о њему. Зато га је Јехова чувао.

На пример, једном су га неки зли људи бацили у дубок бунар пун блата. Тамо није имао ни хране ни воде. Оставили су га да умре. Али Јехова му је помогао да изађе!

Шта учиш од Јеремије? — Иако се он понекад плашио, није престао да говори о Јехови. Можда се и теби неко руга или се љути кад причаш о Јехови. Због тога се можда стидиш или плашиш. Али никада немој престати да говориш о Јехови. Он ће ти увек помоћи, као што је помагао Јеремији.

ХАЈДЕ ДА ПРОЧИТАМО У БИБЛИЈИ