Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Учимо из Библије

 1. ПРИЧА

Хоћеш ли да чујеш једну тајну?

Хоћеш ли да чујеш једну тајну?

Да ли ти је неко некада шапнуо тајну? — * То је тајна зато што је то рекао само теби и ником другом. У Библији постоји једна посебна тајна, која се зове „света тајна“. Она је света јер долази од Бога. Тајна је зато што људи дуго нису ништа знали о њој. Чак су и анђели желели да је знају. Да ли би волео да знаш која је то тајна? —

Шта мислиш, шта су анђели желели да знају?

Пре много, много година, Бог је створио првог човека и жену. Они су се звали Адам и Ева. Бог им је дао лепо место за живот које је личило на један велики парк. Назвао га је еденски врт. Да су Адам и Ева били послушни Богу, могли су да са својом децом претворе целу земљу у рај који би био као један такав парк. Могли су тамо да живе заувек. Али да ли знаш шта су Адам и Ева урадили? —

Они нису слушали Бога и зато ми данас не живимо у рају. Али Бог је рекао да ће учинити да цела земља буде јако лепа и да сви људи буду срећни и живе вечно. Како ће то учинити? Дуго година нико то није знао. Била је то тајна.

Када је Исус дошао на земљу, открио је људима нешто о тој тајни. Рекао им је да она говори о Божјем Краљевству. Исто им је рекао да треба да се моле да то Краљевство дође. Оно ће претворити земљу у прелеп рај. Тако је тајна откривена.

Да ли си срећан што знаш ову тајну? — У том рају ће живети само они који слушају Јехову. У Библији се налазе приче о многима који су слушали Јехову. Да ли би волео да причамо о њима? — Хајде да видимо ко су они били и како и ми можемо бити као они.

^ одл. 3 Родитељи, када у причи наиђете на знак (—) иза неких питања, подстакните дете да каже шта мисли.