Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Учимо из Библије

 13. ПРИЧА

Тимотеј је волео да помаже другима

Тимотеј је волео да помаже другима

Тимотеј је волео да помаже другима. Зато је путовао у многа места и доживео је много тога. Да ли би волео да знаш шта? —

Тимотеја су мама и бака училе о Јехови

Тимотеј је одрастао у граду који се звао Листра. Када је био мали, његова бака Лоида и мајка Евникија су га училе о Јехови. Како је растао, Тимотеј је све више волео да помаже другима да упознају Јехову.

Док је Тимотеј још био младић, Павле га је питао да ли хоће да путује с њим и проповеда у другим местима. Тимотеј је рекао: „Хоћу!“ Једва је чекао да помаже другима.

 Путовао је с Павлом у Грчку, у град Солун. До тамо су морали дуго да пешаче и да затим плове бродом. Када су коначно стигли, помогли су многима да упознају Јехову. Али неки људи су се наљутили и покушали да их нападну. Зато су Павле и Тимотеј морали да оду и проповедају у другим местима.

Тимотеј је имао срећан и узбудљив живот

Неколико месеци касније, Павле је замолио Тимотеја да се врати у Солун и види како су браћа. Сигурно је морао да буде храбар да би се вратио у тај опасан град! Али он је отишао, јер је волео браћу која су тамо живела. Донео је Павлу лепе вести. Браћа у Солуну су била добро!

Тимотеј је проповедао с Павлом много година. Павле је једном написао да је највише волео да шаље Тимотеја да помаже скупштинама. Тимотеј је волео Јехову и људе.

Да ли и ти волиш људе и желиш да их учиш о Јехови? — Ако волиш, и ти можеш имати срећан и узбудљив живот, баш као и Тимотеј!