Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Учимо из Библије

 12. ПРИЧА

Младић који је спасао живот свог ујака

Младић који је спасао живот свог ујака

Хајде да попричамо о једном младићу који је спасао живот свог ујака. Његов ујак је био апостол Павле. Не знамо како се тај младић звао, али знамо да је био веома храбар. Хоћеш ли да чујеш шта је урадио? —

Павле је био у затвору у Јерусалиму. Ухапсили су га јер је причао о Исусу. Неки зли људи су мрзели Павла, па су смислили да ураде нешто страшно. Рекли су: ’Хајде да кажемо војном заповеднику да нареди својим војницима да одведу Павла на суд. Ми ћемо се сакрити на путу и кад Павле наиђе, убићемо га!‘

Храбри младић је свом ујаку Павлу и војном заповеднику испричао све што је чуо

Али то је чуо тај храбри младић. Шта ће урадити? Отишао је до затвора и све испричао свом ујаку Павлу. Павле га је одмах послао код војног заповедника да му то исто исприча. Мислиш ли да му је то било лако? — Није, јер је војни заповедник био важан човек. Али он је храбро причао с њим.

Заповедник је одмах нешто урадио. Окупио је војску од скоро 500 војника да чувају Павла! Рекао им је да га те исте ноћи одведу у Цезареју. Да ли је Павле остао жив? — Јесте, ти зли људи га нису напали! Њихов план није успео.

Шта учиш из ове приче? — И ти можеш бити храбар као овај младић. Храброст нам је потребна када другима причамо о Јехови. Хоћеш ли бити храбар и увек говорити о Јехови? — Ако то будеш радио, можда ћеш и ти спасти нечији живот.