Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Учимо из Библије

 10. ПРИЧА

Исус је увек био послушан

Исус је увек био послушан

Да ли је увек лако слушати маму и тату? — Понекад није. Да ли знаш кога је Исус слушао? — Он је слушао Јехову и своје родитеље. Од њега можеш научити како да увек будеш послушан. Хајде да попричамо о томе.

Пре него што је Исус дошао на земљу, био је на небу са својим Оцем, Јеховом. Али он је имао родитеље и на земљи. То су били Јосиф и Марија. Да ли знаш како су они постали Исусови родитељи? —

Да би се Исус родио као човек, Јехова је с неба пренео његов живот у Маријин стомак. То је било право чудо! Исус је растао у мамином стомаку, као и свака друга беба. Родио се девет месеци касније. Тако су Марија и њен муж, Јосиф, постали Исусови родитељи на земљи.

Када је Исус имао тек 12 година, урадио је нешто чиме је показао колико воли свог Оца, Јехову. То се десило када је Исус са својом породицом ишао на дуг пут у Јерусалим да би тамо прославили Пасху. То је био празник који су Израелци славили зато што их је Јехова ослободио из Египта. На повратку кући, Јосиф и Марија нигде нису могли пронаћи Исуса. Да ли знаш где је он био? —

Зашто је Исус био у храму?

Јосиф и Марија су се брзо вратили у Јерусалим и свуда су тражили Исуса. Веома су се забринули јер га нису могли пронаћи. Али након три дана, пронашли су га у храму! Да ли знаш зашто је Исус био у храму? — Зато што је тамо могао да учи о свом Оцу, Јехови. Он је волео Јехову и желео је да добро разуме шта он воли. Слушао га је и када је одрастао. Био је послушан Јехови чак и када је то било тешко или је због тога морао да пати. Да ли је Исус исто тако слушао Јосифа и Марију? — Библија каже да јесте.

Шта учиш од Исуса? — Треба да слушаш своје родитеље, чак и када ти је то тешко. Је л’ хоћеш? —

ХАЈДЕ ДА ПРОЧИТАМО У БИБЛИЈИ