Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Учимо из Библије

 6. ПРИЧА

Давид се није плашио

Давид се није плашио

Шта радиш када се уплашиш? — Можда отрчиш код маме или тате. Али постоји још неко ко ти може помоћи. Он је јачи од свих. Да ли знаш ко је то? — То је Јехова Бог. Да ли би желео да чујеш причу о једном храбром младићу? Он се звао Давид и није се плашио, зато што је знао да ће му Јехова увек помоћи.

Док је Давид још био мали, родитељи су га учили да воли Јехову. То му је помогло да буде храбар, чак и када му се десило нешто страшно. Знао је да је Јехова његов пријатељ и да ће му помоћи. Једном када је чувао овце, дошао је велики лав, зграбио једну овцу и однео је у зубима! Знаш ли шта је Давид урадио? Појурио је лава и убио га, и то изгледа само рукама! Када је другом приликом медвед напао овце, и њега је убио! Шта мислиш, ко је Давиду помогао? — Наравно, био је то Јехова.

Давид је у још једној ситуацији показао да је веома храбар. Израелци су се борили с Филистејима. Један филистејски војник је био веома велик, прави џин! Звао се Голијат. Тај џин се ругао израелским војницима и Јехови. Звао је Израелце да дођу и боре се с њим. Али ниједан Израелац није био довољно храбар. Када је то Давид чуо, рекао је Голијату: ’Ја ћу се борити с тобом. Јехова ће ми помоћи и ја ћу те победити!‘ Да ли мислиш да је Давид био храбар? — Стварно је био веома храбар. Хоћеш ли да чујеш шта се после десило?

Давид је узео своју праћку и пет каменова и кренуо на тог џина. Када је Голијат видео да је Давид тако млад, почео је да му се руга. Али Давид му је рекао: ’Ти носиш мач, али са мном је Јехова!‘ Онда је ставио камен у праћку, потрчао ка Голијату и одапео праћку. Камен га је погодио право у  чело! Џин је мртав пао на земљу! Сви Филистеји су се уплашили, па су побегли. Како је млади Давид могао да победи џина? — Јехова му је помогао, а Јехова је много јачи од џина!

Давид се није плашио, јер је знао да ће му Јехова помоћи

Шта учиш од Давида? — Јехова је јачи од свих. Он је твој пријатељ. Зато када се следећи пут уплашиш, сети се да ти Јехова може помоћи да будеш храбар!

ХАЈДЕ ДА ПРОЧИТАМО У БИБЛИЈИ