Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Пут до срећне породице

 9. ДЕО

Служите Јехови као породица

Служите Јехови као породица

„Поклоните се Ономе који је створио небо и земљу.“ (Откривење 14:7)

Читајући ову брошуру могли сте видети да Библија садржи многа начела која могу помоћи вама и вашој породици. Јехова жели да будемо срећни и зато треба да му служимо целим срцем. При томе, он обећава да ће нам дати све што нам је потребно (Матеј 6:33). Он жели да му будемо пријатељи. Треба да искористимо сваку прилику да негујемо то пријатељство. То је највећа част за човека (Матеј 22:37, 38).

 1. УЧВРСТИТЕ ПРИЈАТЕЉСТВО С ЈЕХОВОМ

ШТА БИБЛИЈА КАЖЕ. „’Бићу вам отац, а ви ћете ми бити синови и кћери‘, каже Јехова“ (2. Коринћанима 6:18). Бог жели да будемо његови пријатељи. У томе нам, између осталог, може помоћи молитва. Јехова нас позива да се ’непрестано молимо‘ (1. Солуњанима 5:17). Он радо жели да чује шта свако од нас мисли и шта га брине (Филипљанима 4:6). Када се молимо заједно с члановима породице, они ће видети колико нам је Бог стваран.

Није довољно само обраћати се Богу, већ га треба и слушати када он говори. То је могуће путем проучавања његове Речи и публикација које се темеље на њој (Псалам 1:1, 2). Размишљајмо о ономе што смо научили (Псалам 77:11, 12). Бога слушамо и када редовно присуствујемо састанцима на којима се он слави (Псалам 122:1-4).

Још један важан начин како можемо учврстити пријатељство с Јеховом јесте да говоримо другима о њему. Што више то чинимо, то ћемо му бити ближи (Матеј 28:19, 20).

ШТА МОЖЕТЕ УЧИНИТИ:

  • Свакодневно одвајајте време за читање Библије и молитву.

  • Нека у вашој породици духовне активности буду важније од забаве и релаксације.

2. УЖИВАЈТЕ У ЗАЈЕДНИЧКОМ ПРОУЧАВАЊУ БИБЛИЈЕ

ШТА БИБЛИЈА КАЖЕ. „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама“ (Јаковљева 4:8). Зато је неопходно имати редован програм породичног проучавања ког ћемо се држати (Постанак 18:19). Међутим, то није довољно. Бог треба да буде део нашег свакодневног живота. Зато помозите члановима своје породице да имају добар однос с Богом, тако што ћете говорити о њему ’кад седите у својој кући и кад идете путем, кад лежете и кад устајете‘ (Поновљени закони 6:6, 7). Угледајте се на Исуса Навина који је рекао: „Ја и мој дом служићемо Јехови“ (Исус Навин 24:15).

ШТА МОЖЕТЕ УЧИНИТИ:

  • Осмислите редован програм поуке који ће одговарати потребама сваког члана породице.