Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Пут до срећне породице

 2. ДЕО

Будите верни једно другом

Будите верни једно другом

„Што је Бог саставио, човек нека не раставља.“ (Марко 10:9)

Јехова је рекао својим слугама: „Не будите неверни“ (Малахија 2:16). Верност је посебно важна у браку, јер без ње нема поверења, а поверење је неопходно да би љубав цветала.

Данас је изазов сачувати верност у браку. Да бисте заштитили свој брак, морате обратити пажњу на два подручја.

 1. НЕКА ВАМ БРАК БУДЕ ИСПРЕД ДРУГИХ СТВАРИ

ШТА БИБЛИЈА КАЖЕ. ’Просудите шта је најважније‘ (Филипљанима 1:10). Ваш брак је једна од најважнијих ствари. Зато заслужује посебно место у животу.

Јехова жели да поклањате пажњу свом супружнику и да заједно ’уживате у животу‘ (Проповедник 9:9). Он јасно каже да никада не смемо запостављати брачног друга. Напротив, треба да се трудимо да га усрећимо (1. Коринћанима 10:24). Нека он осећа да је потребан и цењен.

ШТА МОЖЕТЕ УЧИНИТИ:

  • Редовно проводите време заједно и у тим тренуцима сву пажњу поклоните брачном другу.

  • Имајте на уму да нисте више сами, већ у браку.

 2. ЧУВАЈТЕ СВОЈЕ СРЦЕ

ШТА БИБЛИЈА КАЖЕ. „Свако ко пожудно гледа неку жену већ је учинио с њом прељубу у свом срцу“ (Матеј 5:28). Ако неко стално размишља о неморалним стварима, он је у неком смислу неверан брачном другу.

Јехова нам каже да ’чувамо своје срце‘ (Пословице 4:23; Јеремија 17:9). Да бисмо успели у томе, морамо пазити на своје очи (Матеј 5:29, 30). Угледајте се на Божјег слугу Јова, који је ’склопио савез са својим очима‘ да никада неће пожудно гледати другу жену (Јов 31:1). Будите одлучни да никада не гледате порнографију. Такође, будите решени да не дозволите да се код вас развију осећања према некој особи с којом нисте у браку.

ШТА МОЖЕТЕ УЧИНИТИ:

  • Нека свима буде очигледно да сте потпуно одани свом брачном другу.

  • Узмите у обзир осећања свог супружника и ако се он осећа нелагодно због вашег пријатељства с неком особом, одмах га окончајте.