Подешавања за приступ

Изабери језик

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Приближи се Јехови

Предговор

Предговор

Драги читаоче,

Да ли сматраш да си близак с Богом? Многима то изгледа једноставно немогуће. Неки се боје да је он и сувише далек; други имају осећај да су безнадежно недостојни такве блискости. Међутим, Библија нас с љубављу подстиче: „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама“ (Јаков 4:8). Чак и он сам уверава своје обожаваоце: „Ја Господ Бог твој држим те за десницу, и кажем ти: не бој се, ја ћу ти помагати“ (Исаија 41:13, ДК).

Како можемо остварити тако близак односом с Богом? У било ком пријатељству које склапамо, веза се заснива на томе што познајемо особу, што се дивимо њеним јединственим особинама и што их ценимо. Зато су Божје особине и начини на које он поступа, а о чему се говори у Библији, јако битно поље које треба проучити. Ако размишљамо о томе како Јехова испољава сваку од својих особина, ако видимо како их је Христ савршено одражавао и ако разумемо како и ми можемо да их негујемо, тада ћемо се приближити Богу. Видећемо да је Јехова законит и савршен Суверен свемира. Надаље, он је Отац који је свима нама потребан. Он је моћан, праведан, мудар и пун љубави, и никада не оставља своју верну децу.

Нека ти ова књига помогне да се још више приближиш Јехови Богу, да развијеш с њим везу која се никада неће прекинути, тако да можеш вечно живети и хвалити га.

Издавач