Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Примери вере

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре,

Од како је 1. јануара 2008. почело да излази издање Стражарске куле за јавност, појавила се и прелепа рубрика под називом „Примери вере“. Наредних година нас је свака три месеца обрадовао нови чланак из те рубрике.

Каква је била реакција читалаца? Једна особа је након читања чланка о Марти написала: „Смејала сам се након што сам прочитала чланак јер сам иста као она — трудим се да будем добра домаћица и увек налазим неки посао, али понекад заборавим да треба да застанем и уживам у друштву пријатеља.“ Једна тинејџерка је извукла следећи занимљив закључак из приче о Јестири: „Када сам прочитала да је могуће постати опседнут одећом и последњом модом, пронашла сам се у томе. Треба да будемо дотерани, али не треба да претерујемо у томе.“ Додала је: „Јехови је важно какви смо изнутра.“ А чланак о апостолу Петру навео је једну нашу сестру да одушевљено прокоментарише: „Потпуно сам се уживела у ову причу. Имала сам утисак да сам тамо. Укључила сам сва своја чула како бих себи дочарала чак и делове приче који нису детаљно описани.“

Ови читаоци, као и многи други који су писмом изразили своју захвалност за ову рубрику, потврђују оно што је апостол Павле давно рекао: „Све што је некада написано, написано је нама за поуку“ (Римљ. 15:4). Заиста, Јехова је те приче уврстио у библијски запис да би нам пренео важне поуке. Без обзира на то колико дуго смо у истини, сви можемо нешто научити из њих.

Срдачно вас подстичемо да без одлагања прочитате ову књигу. Разматрајте је у кругу породице током вечери за породично проучавање. Деца ће сигурно уживати! Када се на Скупштинском разматрању Библије буде проучавала ова књига, немојте пропустити ниједну седмицу. Читајте је полако, немојте журити. Употребите машту и сва чула. Покушајте да доживите осећања библијских личности и да видите оно што су они видели. Док читате о томе како су они реаговали у одређеним ситуацијама, размислите шта бисте ви урадили на њиховом месту.

Велико нам је задовољство што вам можемо представити ову публикацију. Надамо се да ће она много користити вама и вашој породици. С љубављу и лепим жељама,

Водеће тело Јеховиних сведока