Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

 13. ОДЕЉАК

Права вера у Бога води до вечне среће

Права вера у Бога води до вечне среће

„ПРАВЕДНИК ће живети због вере“, каже се у Божјој Речи (Римљанима 1:17). Ове речи пружају дивно обећање које се тиче и вас. На који начин?

Када је завршио свој задатак на земљи, Иса Месих је узашао на небо да би био с Богом. Божја Реч каже да је пред очима својих ученика ’био подигнут на небо и облак га је заклонио од њихових погледа‘ (Дела апостолска 1:9). На небу га је Бог поставио за моћног Краља. Божја Реч описује шта ће се догодити у блиској будућности: „Кад [Иса] стигне у својој слави и сви анђели с њим, тада ће сести на свој славни престо. И сви ће се народи скупити пред њим, и он ће одвојити људе једне од других, као што пастир одваја овце од јараца“ (Матеј 25:31, 32). Када ће то бити?

У Божјим објавама је проречен један период невоља светских размера, што ће бити знак да је на домаку време када ће Иса Месих судити народима. Иса је објаснио један аспект тог знака када је рекао: „Устаће народ на народ, и краљевство на краљевство. И биће снажних земљотреса и по разним местима биће пошасти и глади. Биће застрашујућих призора“ (Лука 21:7, 10, 11).

Данашњи проблеми показују да ће Иса Месих ускоро доћи да суди народима

Данас јасно видимо испуњење тих речи. Ускоро ће он доћи да уништи зле. На крају ће чак и Ђаво бити уништен. Цела земља ће постати рај. Сви људи ће живети у међусобном миру, чак и са животињама. Божја Реч то овако описује: „Вук ће боравити с јагњетом, леопард ће лежати с јаретом, теле и млади лав и ухрањена животиња заједно ће бити, а мали дечак водиће их. Зло се више неће чинити“ (Исаија 11:6, 9). У њој се налази и обећање: „Нико од становника неће рећи: ’Болестан сам‘... Тада ће се отворити очи слепима и уши глувима отвориће се“ (Исаија 33:24; 35:5). Чак ће и мртви бити враћени у живот. Божје објаве откривају нам и да ће Јехова Бог обрисати „сузе са сваког лица“ као и да „смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола“ (Исаија 25:8; Откривење 21:4). Тада ће Бог испунити оно због чега је и створио земљу. Каква предивна будућност!

Наставимо да растемо у вери

Какве ће људе Бог наградити животом у рају? Оне који су заиста побожни — који имају праву веру у Њега.

Запазите да се права вера у Бога темељи на тачном познавању Његове Речи. Зато је важно да наставимо упознавати Бога и Исаа.

Истински побожни људи заувек ће уживати у рају!

Права вера је пропраћена праведним делима. У Божјој Речи стоји: „Вера без дела [је] мртва“ (Јаковљева  2:26). Када чинимо добра дела, тада показујемо лепе особине попут Божјих — моћ, правду, мудрост и љубав. Зато наставимо да у још већој мери показујемо те дивне особине.

Права вера у Бога обогаћује наш живот. С правом можемо рећи да је то кључ за срећан живот — како сада тако и сву вечност!