Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Права вера у Бога — кључ за срећан живот

 1. ОДЕЉАК

Да ли је Богу стало до нас?

Да ли је Богу стало до нас?

СВЕТ је данас пун проблема. Ратови, природне катастрофе, болести, сиромаштво, корупција и друге невоље погађају милионе људи. Сигурно свако од нас има своје свакодневне борбе. Ко нам може помоћи? Да ли је икоме стало до нас?

Бог нас воли више него мајка своје дете

Можемо бити сигурни да је Богу стало до нас. У Својој Речи, он каже: „Може ли жена заборавити дете које је дојила и не смиловати се сину утробе своје? А ако би га она и заборавила, ја тебе нећу заборавити.“ *

Зар то није утешно? Божја љубав је много јача од мајчинске љубави и брижности — осећања за која се каже да су међу најјачим. То показује да нас Бог никада неће напустити. У ствари, Он нам на један предиван начин већ пружа помоћ. У ком смислу? Тако што нам нуди кључ за срећан живот. Шта би то могло бити? Права вера у Бога.

Права вера у Бога води до среће. Таква вера ће нам помоћи да избегнемо многе проблеме и да успешно изађемо на крај с проблемима које не можемо избећи. Такође ће нас приближити Богу и донети нам душевни мир. Ако живимо у складу с правом вером, очекује нас предивна будућност — вечни живот у џенету, то јест рају.

Али шта је права вера у Бога? Како је можемо развијати?

^ одл. 4 Цитат је из Исаије 49:15, што значи да се ради о 49. поглављу Исаијине књиге, а 15. стиху.

Сазнајте више

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ СВЕТОГ ПИСМА

Зашто Бог допушта зло и патњу?

Како се зло појавило и зашто Бог дозвољава да оно и даље постоји? Да ли ће патњи икада доћи крај?

ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Да ли је Бог крив за патњу?

Невоље могу задесити свакога — чак и оне који имају Божју наклоност.