Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

 10. ПРИЧА

Сетите се Лотове жене

Сетите се Лотове жене

Лот је живео у Ханану са својим стрицем Аврахамом. Њихова стада су била толико велика да није било довољно пашњака за све. Зато је Аврахам рекао Лоту: „Више не можемо да живимо заједно. Молим те, изабери на коју ћеш страну поћи, а ја ћу онда отићи на супротну.“ То што је Аврахам урадио стварно је било несебично.

Лот је изабрао веома леп крај у близини града Содома. Тамо је било доста извора и зелених поља. Зато се тамо преселио са својом породицом.

Становници Содома и оближње Гоморе били су веома зли. Заправо, били су толико зли да је Јехова одлучио да уништи те градове. Али Бог је желео да спасе Лота и његову породицу, па је зато послао два анђела који су им рекли: „Пожурите! Изађите из града јер ће га Јехова уништити!“

Лот је одуговлачио и није одмах кренуо. Зато су анђели узели за руку њега, његову жену и његове две ћерке, па су их извели из града и рекли им: „Бежите да сачувате живот и не осврћите се. Ако се осврнете, погинућете!“

Кад су стигли до града Сигора, Јехова је на Содом и Гомору пустио кишу од ватре и сумпора. Та два града су била потпуно уништена. Лотова жена није послушала Јехову и када се осврнула постала је стуб соли. Мора да је њена породица  била много тужна што је то учинила. Али Лот и његове ћерке били су на сигурном јер су слушали Јехову. Из овога можемо извући поуку да је веома важно да у свему слушамо Јехову.

„Сетите се Лотове жене“ (Лука 17:32)

Сазнајте више

УЧИМО УЗ СЛИКЕ

Лотова жена постаје стуб соли

Прочитајте овај догађај из Светог писма, а затим спојте тачкице. Шта учимо од Лотове жене?

БИБЛИЈСКИ СТРИПОВИ

Прича о Лоту и његовој породици

Преузмите ову слику и научите нешто од Лота и његове породице.

БИБЛИЈСКЕ КАРТИЦЕ

Библијска картица: Лот

Преузми ову библијску картицу и сазнај нешто више о Аврахамовом нећаку Лоту.