Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

 8. ПРИЧА

Аврахам и Сара слушају Бога

Аврахам и Сара слушају Бога

Недалеко од Вавилона налазио се град Ур, у коме су се људи клањали многим боговима. Али у њему је живео и један човек који је служио само Јехови. Он се звао Аврахам.

Јехова је рекао Аврахаму: „Остави свој дом и своју родбину и иди у земљу коју ћу ти показати.“ Затим му је Бог обећао: „Од тебе ће настати велик народ и преко тебе ћу учинити добро многим људима по читавој земљи.“

Аврахам није знао куда га Јехова шаље, али је имао поверења у њега. Тако су Аврахам, његова жена Сара, његов отац Тара и његов братанац Лот спаковали своје ствари и кренули на дуг пут.

 Аврахам је имао 75 година када је са својом породицом напокон стигао у земљу коју је Јехова хтео да му да. Та земља се звала Ханан. Тамо му се Бог обратио и обећао му: „Сву ову земљу коју видиш даћу твојој деци“. Али Аврахам и Сара су већ били стари и нису имали деце. Како је онда Јехова испунио своје обећање?

„Вером је Аврахам [...] послушао и отишао на подручје које је требало да добије у наследство. Отишао је, иако није знао куда иде“ (Јеврејима 11:8)