Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

Увод у 3. део

Увод у 3. део

У Библији се спомиње свега неколико људи који су служили Јехови током година које су уследиле након Потопа. Један од њих је био Аврахам, за кога се каже да је био Јеховин пријатељ. Зашто га је Јехова назвао својим пријатељем? Ако имате децу, објасните им да је Јехови стало до њих и да жели да им помогне. Попут Аврахама, Лота, Јакова и других људи који су били верни Јехови и ми му се слободно можемо обратити за помоћ. Можемо бити сигурни да ће Јехова одржати сва обећања која је дао.

У ОВОМ ДЕЛУ

7. ПРИЧА

Вавилонска кула

Неки људи су решили да саграде град и кулу која ће бити висока до неба. Зашто је Јехова одједном учинио да говоре различитим језицима?

8. ПРИЧА

Аврахам и Сара слушају Бога

Зашто су Аврахам и Сара напустили Ур и живели као номади у Ханану?

9. ПРИЧА

Аврахам и Сара напокон добијају сина

Како ће се испунити обећање које је Бог дао Аврахаму? Преко ког сина — Исака или Исмаила?

10. ПРИЧА

Сетите се Лотове жене

Бог је на Содом и Гомору пустио кишу од ватре и сумпора. Зашто су ти градови били уништени? Зашто треба да се сетимо Лотове жене

11. ПРИЧА

Испит вере

Бог је рекао Аврахаму: „Молим те, узми свог сина јединца и принеси га на жртву на брду у земљи Морији.“ Како су Аврахама и Исака реаговали на тај испит вере.

12. ПРИЧА

Јаков добија наследство

Исак и Ребека су имали близанце, Исава и Јакова. Пошто је Исав био првенац, требало је да добије посебно наследство. Зашто га се због једног јела одрекао?

13. ПРИЧА

Јаков и Исав се мире

Како је Јаков добио благослов од анђела? Како се помирио са Исавом?