Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

 5. ПРИЧА

Нојева арка

Нојева арка

С временом је на земљи живело много људи. Већина је била зла. Чак су се и неки анђели покварили. Напустили су свој дом на небу и дошли су на земљу. Да ли знаш зашто су то радили? Да би били као људи и да би могли да се жене.

Ти анђели и њихове жене имали су синове. Они су израсли у снажне људе који су малтретирали друге. Јехова то више није могао да гледа. Зато је одлучио да зле људе уништи у Потопу.

Али један човек је био потпуно другачији од осталих. Волео је Јехову. Он се звао Ноје. Имао је жену и три сина. Звали су се Сим, Хам и Јафет и сва тројица су била ожењена. Јехова је рекао Ноју да направи велику арку у којој ће он и његова породица преживети Потоп. Арка је била попут једне велике дрвене кутије која је могла да плута на води. Јехова је још рекао Ноју да у арку уведе и животиње, тако да и оне могу да преживе.

Ноје је одмах почео да гради арку. Њему и његовој породици је требало око 50 година да је заврше. Направили су је баш онако како им је Јехова рекао. Ноје је све то време упозоравао људе да ће доћи Потоп. Али они га нису слушали.

На крају је дошло време да уђу у арку. Хајде да видимо шта се затим догодило.

„Као што је било у Нојевим данима, таква ће бити присутност Сина човечјег“ (Матеј 24:37)

Сазнајте више

БИБЛИЈСКЕ КАРТИЦЕ

Библијска картица: Ноје

Да ли знаш како су се звала Нојева три сина? Сазнај више о Ноју и његовој породици.

БИБЛИЈСКИ СТРИПОВИ

Ноје се уздао у Бога

Ноје је по Божјој заповести саградио арку како би спасао своју породицу од Потопа. Шта можеш научити о вери у Бога из приче о Ноју и Потопу?

ФИЛМОВИ

Ноје — човек који је ходио с Богом

Пре Потопа, у свету је владало насиље. Ноје је постао пример човека који је имао чврсту веру. Погледајте како његови поступци утичу на све нас данас.