Једног дана док је Ева била сама, змија јој је рекла: „Да ли вам је Бог стварно забранио да једете плодове са дрвећа у врту?“ Ева јој је одговорила: „Не, није нам све забранио, него је рекао да не смемо да једемо плод само с једног дрвета. Ако га будемо јели, умрећемо.“ Змија јој је рекла: „Нећете умрети, него ако га будете јели постаћете као Бог.“ Да ли је то била истина? Није, то је била лаж. Ева је поверовала у ту лаж. Што је више гледала тај плод, све више је желела да га проба. Убрала га је и пробала, а затим га је дала Адаму. Он је добро знао да ће умрети ако не буду слушали Бога. Али Адам је ипак појео плод који му је Ева дала.

Јехова је касније питао Адама и Еву зашто га нису слушали. Адам је рекао да је Ева крива, а Ева је рекла да је змија крива. Јехова је Адама и Еву истерао из врта зато што га нису послушали. На улазу у врт поставио је анђеле и пламени мач да Адам и Ева више никада не би могли да се врате.

Јехова је рекао да ће и онај ко је слагао Еву бити кажњен. Али није змија слагала Еву јер Јехова није створио змије да говоре. Један зли анђео је учинио да изгледа као да змија говори. Тако је преварио Еву. Тај анђео је назван Сатана Ђаво. Јехова ће уништити Сатану и он више неће моћи да тера људе да чине лоше ствари.

„Ђаво [...] је био убица људи од почетка и није остао постојан у истини, јер у њему нема истине“ (Јован 8:44, фуснота)