Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

 102. ПРИЧА

Јован добија визије

Јован добија визије

Док је апостол Јован био заточен на острву Патмосу, Исус му је дао 16 визија о будућности. У тим визијама је било откривено да ће Божје име бити посвећено, да ће доћи његово Краљевство и да ће се његова воља вршити како на небу тако и на земљи.

Јован је у једној од тих визија видео Јехову како седи на свом величанственом престолу на небу, окружен са 24 старешине обучене у беле хаљине са златним крунама на глави. Око престола су севале муње и чули су се громови. Двадесет и четири старешине су пале пред Јеховом и поклониле му се. У једној другој визији видео је како велико мноштво људи из свих народа и језика служи Јехови. Јагње, које представља Исуса, брине о њима и води их на изворе вода живота. Нешто касније, у једној другој визији, видео је како Исус почиње да влада као Краљ на небу, заједно са 24 старешине. У следећој визији видео је како се Исус бори са змајем, то јест са Сатаном, и његовим демонима. Исус их је збацио с неба на земљу.

 Јован је затим видео прелеп призор. Јагње је са 144 000 сувладара стајало на гори Сион. Видео је и једног анђела како лети око земље и говори људима да се боје Бога и да му дају славу.

У следећој визији видео је Армагедон. Током тог рата Исус је са својом војском уништио Сатанин зли свет. У последњој визији видео је да и на небу и на земљи влада савршен склад. Сатана и његово потомство потпуно су уништени. Сви на небу и на земљи славе Јеховино свето име и служе само њему.

„Ставићу непријатељство између тебе и жене и између твог потомства и њеног потомства. Оно ће ти главу здробити, а ти ћеш га у пету ранити“ (Постанак 3:15)