Апостоли су послушали Исусову заповест и ширили су добру вест по целом свету. Браћа из Антиохије су 47. године н. е. послала Павла и Варнаву да проповедају по разним местима. Та двојица ревних проповедника пропутовали су целу Малу Азију и посетили разна места као што су Дерва, Листра и Иконија.

Павле и Варнава су проповедали свима, нису гледали на то да ли је неко богат или сиромашан, млад или стар. Многи су прихватили истину о Исусу. Када су проповедали Сергију Павлу, управитељу Кипра, један врачар је покушао да их спречи у томе. Павле му је рекао: „Јехова ће те казнити.“ Тај врачар је истог трена ослепео. Када је Сергије Павле видео шта се догодило, постао је верник.

Павле и Варнава су проповедали свуда, од куће до куће, на трговима, по улицама и у синагогама. Када су излечили једног хромог човека у Листри, они који су видели то чудо помислили су да су они богови и хтели су да им принесу жртве. Али Павле и Варнава су их у томе спречили, говорећи: „Само Богу се треба клањати! Ми смо само људи, као и ви.“ Неки Јудејци су дошли и нахушкали народ на Павла. Зато су га каменовали, одвукли изван града и оставили га мислећи да је мртав. Али Павле је био жив. Браћа су му одмах притекла у помоћ и довела га у град. Он је касније поново отишао у Антиохију.

Павле је 49. н. е. кренуо на друго проповедничко путовање. Када је обишао браћу у Малој Азији, преносио је добру вест  још даље, чак до Европе. Посетио је Атину, Ефес, Филипе, Солун и многа друга места. Сила, Лука и младић који се звао Тимотеј, придружили су му се на том путовању. Заједничким снагама су оснивали и јачали нове скупштине. Павле је годину и по дана остао у Коринту, јачајући браћу. Проповедао је, поучавао и писао писма многим скупштинама. Осим тога, правио је и шаторе. После неког времена поново је отишао у Антиохију.

Нешто касније, 52. године н. е., Павле је кренуо на треће проповедничко путовање, започевши га у Малој Азији. Путовао је на север све до Филипа, а онда се спустио до Коринта. Неколико година је провео у Ефесу, где је поучавао народ, лечио болесне и помагао скупштини. Сваки дан је држао говоре у једној школи. Многи су га слушали и били су спремни да мењају свој живот. И на крају, након што је проповедао добру вест у многим земљама, отишао је у Јерусалим.

„Зато идите и стварајте ученике од људи из свих народа“ (Матеј 28:19)