Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

 94. ПРИЧА

Ученици добијају свети дух

Ученици добијају свети дух

Десет дана након што се Исус вратио на небо, његови ученици су добили свети дух. Било је то 33. н. е., на празник који се звао Педесетница. Људи из многих крајева дошли су у Јерусалим да прославе тај празник. Око 120 Исусових ученика окупило се у једној соби. А онда се догодило нешто заиста невероватно. Свакоме се изнад главе појавило нешто попут пламичка и сви су почели да говоре разним језицима. Зачуо се тако јак звук као да је почела нека велика олуја.

Они који су дошли у Јерусалим из других земаља чули су ту буку и потрчали су да виде шта се дешава. Изненадили су се кад су схватили да Исусови ученици говоре разним језицима. Питали су се: „Како ови људи говоре нашим језиком кад су из Галилеје?“

Тада су Петар и други апостоли изашли пред те људе. Петар им је испричао како је Исус био убијен и како га је Јехова  вратио у живот. Затим је рекао: „Исус је сада на небу, с десне стране Богу, и излио је свети дух као што је и обећао. Зато сте сва ова чуда видели и чули.“

Те Петрове речи су оставиле веома снажан утисак на њих, па су га питали: „Шта сада треба да радимо?“ Он им је рекао: „Покајте се за своје грехе и крстите се у Исусово име. И ви ћете примити дар светог духа.“ Тог дана се крстило око 3 000 људи. Од тада је у Јерусалиму било све више и више ученика. Апостоли су уз помоћ светог духа оснивали скупштине да би поучавали ученике свему ономе што их је Исус научио.

„Ако својим устима обзнањујеш ту ’реч‘ — да је Исус Господ — и ако у свом срцу исказујеш веру да га је Бог подигао из мртвих, бићеш спасен“ (Римљанима 10:9)

Сазнајте више

УЧИМО УЗ СЛИКЕ

Моли се за свети дух

Намењено деци од 6 до 8 година да би научила колико је важно молити се.

ПРОЈЕКТИ ЗА ПОРОДИЧНО ПРОУЧАВАЊЕ

Како нас свети дух јача да служимо Јехови

Искористите овај материјал да бисте поучили децу како нас Јехова јача својим духом.