Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

 103. ПРИЧА

„Нека дође Краљевство твоје“

„Нека дође Краљевство твоје“

Јехова је обећао: „Више неће бити суза и боли, као ни болести ни смрти. Ја ћу обрисати сузе са сваког лица. Нико се више неће сећати ружних ствари.“

Јехова је Адама и Еву сместио у еденски врт да у њему живе у миру и срећи. Требало је да служе свом небеском Оцу и да имају много деце. Иако Адам и Ева нису слушали Јехову, он због тога није променио своју намеру. У овој књизи смо видели да све што Јехова обећа, то се и испуни. Он је рекао Аврахаму да ће његово Краљевство донети човечанству предивне благослове. Можемо бити сигурни да ће се то заиста и догодити.

Ускоро ће Сатана, његови демони, као и сви зли људи бити уништени. Сви ће служити само Јехови. Нико више неће бити болестан нити ће умрети. Свако јутро ћемо се будити пуни снаге и воље. Цела земља ће бити рај. Сви ће имати довољно хране и  свако ће се у свом дому осећати сигурно. Људи ће бити добри. Нико неће бити окрутан нити насилан. Нећемо се плашити дивљих животиња, а неће се ни оне плашити нас.

А кад Јехова буде почео да враћа људе у живот, то ће бити нешто заиста величанствено. Имаћемо прилику да упознамо Јеховине слуге из давне прошлости, као што су Авељ, Ноје, Аврахам, Сара, Мојсије, Рута, Јестира и Давид. Заједно ћемо претварати земљу у рај. Биће толико тога што ћемо моћи да радимо да нам уопште неће бити досадно.

Јехова жели да и ти будеш у новом свету. Сада не можеш ни да замислиш какве ћеш невероватне ствари тада научити о Јехови. Зато се потруди да сваким даном будеш све ближи Јехови и да твоје пријатељство с њим траје заувек!

„Достојан си, Јехова, Боже наш, да примиш славу, част и моћ, јер си ти све створио и твојом вољом све постоји и створено је“ (Откривење 4:11)