Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

 93. ПРИЧА

Исус се враћа на небо

Исус се враћа на небо

Исус се у Галилеји сусрео са својим следбеницима. Дао им је једну веома важну заповест: „Идите и стварајте ученике од људи из свих земаља. Научите их ономе што сам ја вас научио и крстите их.“ Затим им је обећао: „Не заборавите да ћу ја увек бити с вама.“

Исус се од свог ускрсења наредних 40 дана појављивао стотинама својих ученика у Галилеји и Јерусалиму. Говорио им је о важним стварима и чинио је многа чуда. Затим се на Маслинској гори последњи пут састао са својим апостолима.

Једном ранијом приликом рекао им је: „Останите у Јерусалиму и чекајте оно што вам је Отац обећао.“ Али они нису схватили шта је то значило. Зато су га питали: „Да ли ћеш сада постати краљ Израела?“ Он им је одговорио: „Још није дошло време које је Јехова одредио да постанем краљ. Ускоро ће вам свети дух дати снагу и бићете моји сведоци. Проповедајте у Јерусалиму, Јудеји, Самарији и све до далеких земаља.“

Тада је Исус отишао на небо и облак га је заклонио од њихових погледа. Гледали су у небо, али га више нису видели.

Ученици су сишли с Маслинске горе и отишли у Јерусалим. Редовно су се састајали у једној соби и молили се. Чекали су да им Исус да упутства шта треба даље да раде.

„Ова добра вест о краљевству проповедаће се по целом свету за сведочанство свим народима, и тада ће доћи крај“ (Матеј 24:14)