Исус је дошао на земљу да проповеда добру вест о Божјем Краљевству. Јехова је желео да људи виде шта ће Исус све чинити када буде Краљ и зато му је дао свети дух помоћу ког је чинио чуда. Могао је да излечи сваку болест. Где год је одлазио, око њега су се скупљали они који су били болесни и он их је лечио. Слепи су прогледали, глувима се вратио слух, парализовани су проходали, а они који су били опседнути демонима били су ослобођени. Оздравили би чак и ако би само дотакли његову одећу. Народ је у стопу пратио Исуса. Он никада никоме није одбио да помогне, чак ни онда када је желео да буде сам.

Једног дана неки људи су донели једног парализованог човека до куће у којој је био Исус. Али тамо је била таква гужва да нису могли да уђу. Зато су направили рупу на крову и спустили тог човека до Исуса. Он му је рекао: „Устани и ходај.“ Народ је био задивљен када је видео да тај човек стварно може да хода.

Једном другом приликом, кад је Исус улазио у једно село, десет губаваца је стајало са стране и викало: „Исусе, помози нам!“ У то време губавци нису смели да буду међу народом. Исус им је рекао да иду у храм, јер је у Јеховином закону стајало да губавци морају то да ураде након што су излечени. И док су тако ишли према храму осетили су како  губа нестаје. Када је један од њих схватио да је излечен, вратио се да захвали Исусу, славећи Бога. Од њих десеторице, само је један то учинио!

Једна жена која је 12 година била болесна очајнички је желела да се излечи. У гомили људи пришла је Исусу с леђа и дотакла његову одећу. Истог трена је оздравила. Кад се то десило, Исус је питао ко га је то дотакао. Та жена се много уплашила, али је ипак пришла и рекла истину. Исус ју је умирио речима: „Не бој се, иди с миром.“

Један старешина синагоге који се звао Јаир преклињао је Исуса да дође у његову кућу јер му се ћеркица озбиљно разболела. Али пре него што је Исус стигао до њихове куће, девојчица је умрла. Када је дошао, видео је како њени родитељи и још многи други плачу за њом. Тада им је рекао: „Не плачите. Она само спава.“ Затим ју је узео за руку и рекао: „Дете, устани!“ Она је одмах устала, а Исус је рекао њеним родитељима да јој дају нешто да једе. Замисли само како су се осећали њени родитељи!

„Бог [га је] помазао светим духом и силом, а он је пролазио земљом чинећи добро и лечећи све које је Ђаво тлачио, јер је Бог био с њим“ (Дела апостолска 10:38)