Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

 74. ПРИЧА

Исус постаје Месија

Исус постаје Месија

Јован је говорио да долази неко ко је већи од њега. Када је Исус имао отприлике 30 година, дошао је из Галилеје на Јордан, где је Јован крштавао народ. Исус је желео да га Јован крсти, али он му је рекао: „Како ја да крстим тебе, кад ти треба мене да крстиш?“ Али Исус му је на то одговорио: „Јехова жели да ме крстиш.“ Тако су загазили у реку и Јован је Исуса потпуно подронио под воду.

Када се Исус подигао из воде, помолио се. У том тренутку небеса су се отворила и Божји дух је сишао на њега у виду голуба. Тада је Јехова с неба рекао: „Ти си мој вољени Син.“ Јехова је заиста био поносан на Исуса.

Када је Јеховин дух сишао на Исуса, он је постао Христ, то јест Месија. Тада је започео дело због ког га је Јехова и послао на земљу.

Исус је одмах након крштења отишао у пустињу и тамо је провео 40 дана. Када се вратио, отишао је да види Јована. Док му је Исус прилазио, Јован је рекао: „Ово је Јагње Божје преко кога ће бити опроштени греси света.“ Тим речима је Јован објавио народу да је Исус Месија. Да ли знаш шта се десило Исусу док је био у пустињи? Хајде да видимо.

„С неба се чуо глас: ’Ти си мој Син, вољени, ти си по мојој вољи!‘“ (Марко 1:11)

Сазнајте више

ИСУС — ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ

Исусово крштење

Зашто се Исус крстио иако је био безгрешан?

ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Шта је крштење?

Како и када особа треба да се крсти? Да ли се крштењем спирају греси? Шта Свето писмо каже о крштавању деце?