Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

 76. ПРИЧА

Исус истерује трговце из храма

Исус истерује трговце из храма

Исус је у пролеће 30. године н. е. отишао у Јерусалим. Град је био препун људи који су дошли да прославе Пасху. На тај празник су се у храму приносиле животиње на жртву. Зато су неки повели животиње са собом, док су други одлучили да их купе у Јерусалиму.

Када је Исус ушао у храм, видео је како неки људи продају животиње. Они су баш ту у Божјем дому нашли да се богате! Шта је Исус тада урадио? Направио је бич од конопаца и истерао из храма овце и говеда. Мењачима новца је испревртао столове и просуо им новац. Онима што су продавали голубове  рекао је: „Носите то одавде! Не правите пијацу од куће мог Оца!“

Народ у храму је био задивљен оним што је Исус учинио. Његови ученици су се сетили пророчанства о Месији које каже да ће он много волети Јеховин дом.

Неколико година касније, 33. н. е., Исус је урадио нешто слично. Никоме није дозволио да се ружно понаша у Јеховином дому.

„Не можете робовати Богу и богатству“ (Лука 16:13)

Сазнајте више

ИСУС — ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ

Исусова ревност за свету службу

Божји Закон је допуштао Израелцима да у Јерусалиму купују животиње за жртве, али зашто је Исус био узнемирен због трговаца у храму?

БУДИ ЈЕХОВИН ПРИЈАТЕЉ

Поштуј Јеховин дом

На који начин можеш показати да поштујеш Јеховин дом?

УЧИМО УЗ СЛИКЕ

Исус је истерао људе из храма

Прочитајте запис из јеванђеља и пронађите четири детаља која су погрешно приказана на овој слици.