Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

 70. ПРИЧА

Анђели објављују Исусово рођење

Анђели објављују Исусово рођење

Цезар Август, који је у то време владао Римским царством, издао је наредбу да се изврши попис становништва и због тога су сви Јудејци морали да се пријаве у свом родном граду. Зато су Јосиф и Марија кренули у Витлејем, одакле је потицала Јосифова породица. Марија само што се није породила.

Кад су стигли у Витлејем, једино место где су могли да преноће била је једна штала. Ту је Марија родила Исуса. Повила га је у меке тканине и нежно положила у јасле.

Неки пастири у близини Витлејема проводили су ноћ напољу чувајући своја стада. Одједном се пред њима појавио анђео и Јеховина слава је заблистала око њих. Они су се уплашили, али анђео им је рекао: „Не бојте се. Доносим вам лепу вест. Данас се у Витлејему родио Месија.“ У том тренутку  се на небу појавило мноштво анђела које је говорило: „Слава Богу на небесима, а на земљи мир.“ А онда су анђели нестали. Како су пастири на то реаговали?

Пастири су говорили један другоме: „Хајдемо одмах у Витлејем.“ Брзо су отишли и у једној штали пронашли Јосифа и Марију с новорођенчетом.

Пастири су испричали шта им је анђео рекао и сви који су то чули били су задивљени. Марија је дубоко размишљала о тим речима и никада их није заборавила. Пастири су се вратили својим стадима и захваљивали Јехови за све што су чули и видели.

„Ја [сам] од Бога дошао и сад сам овде. Нисам дошао сам од себе, него ме је он послао“ (Јован 8:42)