У једној земљи источно од Израела живели су људи који су веровали да им звезде могу показати куда треба да иду. Једне ноћи, неки људи са истока видели су на небу нешто што је личило на сјајну звезду. Пошто се та „звезда“ кретала, они су одлучили да је прате и она их је одвела до Јерусалима. Кад су тамо стигли почели су да се распитују: „Где је дете које ће постати јудејски краљ? Дошли смо да му се поклонимо.“

Кад је Ирод, краљ у Јерусалиму, чуо да се прича о новом краљу, веома се узнемирио. Зато је питао верске вође где треба да се роди тај краљ. Они су му рекли да пророчанства кажу да ће се родити у Витлејему. Ирод је позвао људе са истока и рекао им: „Идите у Витлејем и нађите то дете. А онда поново дођите код мене да ми кажете где је. И ја бих желео да му се поклоним.“ Али то је била једна велика лаж.

„Звезда“ коју су још са истока пратили наставила је свој пут и одвела их у Витлејем. Тамо су ушли у кућу изнад које се „звезда“ зауставила и у њој су затекли Исуса и његову мајку Марију. Поклонили су се детету и као дарове му дали злато, тамјан и смирну. Да ли је стварно Јехова послао те људе да пронађу Исуса? Није.

Те ноћи, Јехова је Јосифу у сну рекао: „Ирод жели да убије Исуса. Узми жену и сина и бежи у Египат. Остани тамо док ти не кажем да је опасност прошла и да се можеш вратити.“ Јосиф је са својом породицом одмах кренуо у Египат.

Јехова је људима са истока рекао да се не враћају код Ирода. Када је Ирод схватио да су га ти људи изиграли, разбеснео се. Пошто није могао да нађе Исуса, наредио је да се у Витлејему побију сви дечаци који су били отприлике истог узраста као Исус. Али Исус је био на сигурном, далеко у Египту.

 После неког времена, Ирод је умро. Јехова је рекао Јосифу: „Сада се можеш вратити кући.“ Тако су се Јосиф, Марија и Исус вратили у Израел и настанили се у Назарету.

„Тако ће се испунити и реч која излази из мојих уста [...] извршиће оно због чега сам је послао“ (Исаија 55:11)