Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Поучне приче из Библије

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре,

Сви ми који служимо Јехови Богу волимо његову Реч, Библију. Дубоко смо уверени у то да су у њој записани тачни историјски извештаји, да су њени савети практични и да у њој можемо наћи непобитне доказе да Јехова заиста воли људе (Псалам 119:105; Лука 1:3; 1. Јованова 4:19). Искрено желимо да помогнемо и другима да сазнају драгоцене истине које се налазе у Божјој Речи. Зато с великим задовољством представљамо ову књигу под насловом Поучне приче из Библије. Желели бисмо да најпре кажемо нешто о њој.

Ова књига је првенствено намењена деци. Међутим, сигурно ће бити занимљива и одраслима који желе да сазнају нешто више о Библији. А будући да је Библија књига за све људе, нема сумње да ће свима нама користити да се подсетимо њених поука, које нам могу помоћи да будемо истински срећни.

Ова књига се заснива на записима из Библије и прати историју човечанства од самог стварања. Потрудили смо се да библијске догађаје пренесемо на јасан и једноставан начин и да их испричамо хронолошким редом, колико год је то било могуће.

Међутим, важно је напоменути да у овој књизи нисмо само препричали догађаје описане у Библији већ смо се потрудили да их и речима и сликама оживимо и да тако пренесемо осећања главних јунака.

У овим причама ћемо видети да је Библија заправо књига о људима, како о онима који су слушали Јехову тако и о онима који нису. Те приче ће у нама пробудити жељу да научимо  нешто из примера људи о којима говоре (Римљанима 15:4; 1. Коринћанима 10:6). Ова књига има 14 делова. На почетку сваког дела истакнуте су неке од поука које се налазе у наредним причама.

Ако имате децу, читајте им приче, заједно гледајте слике и разговарајте о њима. Затим прочитајте библијске стихове на којима се приче темеље. Помозите им да приче повежу са оним што сте прочитали у Библији. На сличан начин се може помоћи и одраслима да се упознају са садржајем Библије.

Надамо се да ће ова књига помоћи свим искреним људима, и младима и старима, да уче из Божје Речи и да њене савете примене у свом животу. Тако ће и они служити Јехови и бити део његове велике породице.

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока