Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Добре вести из Светог писма

 15. ДЕО

Зашто је добро да наставите с проучавањем Божје Речи?

Зашто је добро да наставите с проучавањем Божје Речи?

1. Како ће то користити вама?

Верујемо да вас је овај преглед основних библијских учења приближио Јехови. Да би ваша љубав према њему расла, треба је неговати (1. Петрова 2:2). Ваша нада у вечни живот зависи од тога да ли ћете наставити да проучавате Божју Реч како бисте се приближили Богу. Прочитајте Јована 17:3 и Јудину 21.

Што више будете знали о Богу, то ће ваша вера бити јача. Вера ће вам помоћи да угодите Богу (Јеврејима 11:1, 6). Подстаћи ће вас да се покајете за прошле грехе и промените свој начин живота набоље. Прочитајте Дела апостолска 3:19.

У молитви можете рећи Јехови да желите заувек да му служите

2. Како ваше знање о Богу може користити другима?

Сви волимо да преносимо добре вести и природно је да ћете и ви пожелети да испричате другима оно што сте сазнали. Током проучавања Светог писма, научићете како да помоћу њега објасните другима зашто верујете у Јехову и добру вест. Прочитајте Римљанима 10:13-15.

Већина људи о доброј вести најпре разговара с пријатељима и рођацима. Будите тактични. Немојте им рећи да су њихова веровања погрешна, већ им говорите о Божјим обећањима. Такође имајте на уму да ваше лепо понашање углавном оставља много јачи утисак од онога што кажете. Прочитајте 2. Тимотеју 2:24, 25.

3. Колико блиски можете бити с Богом?

Проучавање Божје Речи помоћи ће вам да развијете и ојачате своју веру. С временом можете постати веома блиски с Јеховом и он ће вам бити попут оца. Прочитајте 2. Коринћанима 6:18.

 4. Како можете и даље напредовати?

Да бисте стекли духовну зрелост, важно је да наставите с проучавањем Божје Речи (Јеврејима 5:13, 14). Јеховини сведоци ће радо проучавати Библију с вама помоћу књиге Шта Библија заиста научава? Што више будете упознавали Божју Реч, живот ће вам бити испуњенији. Прочитајте Псалам 1:1-3; 73:27, 28.

Добра вест потиче од срећног Бога, Јехове. Пријатељство с његовим народом приближиће вас њему (Јеврејима 10:24, 25). Подстичемо вас да се и даље трудите да угодите Јехови, јер је то пут ка правом, вечном животу. Учење о Богу и стицање његовог пријатељства најбоље је што можете чинити. Прочитајте 1. Тимотеју 1:11; 6:19.

 

Сазнајте више

САСТАНЦИ

Како изгледају састанци у Дворани Краљевства?

Погледајте и сазнајте из прве руке.

БИБЛИЈСКИ КУРС

Зашто проучавати Свето писмо?

Свето писмо помаже милионима људи из целог света да пронађу одговоре на најважнија животна питања. Да ли бисте и ви то желели?

Шта Библија заиста научава?

Молитва нам помаже да будемо блиски с Богом

Да ли Бог слуша ваше молитве? Да бисте добили одговор на то питање, сазнајте шта Библија говори о молитви.