Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Добре вести из Светог писма

 13. ДЕО

Каква будућност чека религије?

Каква будућност чека религије?

1. Да ли су све религије добре?

У свим религијама има искрених људи који желе да угоде Богу. Лепо је знати да Бог то запажа и да му је стало до њих. Нажалост, неки се служе религијом да би остварили своје покварене циљеве (2. Коринћанима 4:3, 4; 11:13-15). Данас се у вестима може чути да су неке религије чак умешане у тероризам, геноцид, ратове и злостављање деце. Нема сумње да то веома узнемирава и растужује искрене вернике. Прочитајте Матеја 24:3-5, 11, 12.

Док права религија доноси славу Богу, крива религија га вређа. Она заступа учења која се не налазе у Светом писму, између осталог неистине о Богу и стању мртвих. Међутим, Јехова Бог жели да људи знају истину о њему. Прочитајте Језекиља 18:4 и 1. Тимотеју 2:3-5.

2. Каква будућност чека религије?

Бога не могу заварати религије које тврде да га воле, а заправо им је дражи свет којим управља Сатана (Јаковљева 4:4). У Божјој Речи су све криве религије назване „Вавилон Велики“, по древном граду у ком је након Потопа у Нојевим данима настала крива религија. Ускоро ће се десити нешто сасвим неочекивано — Бог ће избрисати из постојања религије које заводе и тлаче људе. Прочитајте Откривење 17:1, 2, 5, 16, 17; 18:8.

То није све. Јехова не заборавља искрене људе који припадају разним религијама широм света. Он их сакупља и уједињује тако што их поучава истини. Прочитајте Михеја 4:2, 5.

Права религија уједињује људе

 3. Шта искрени људи треба да раде?

Јехови је стало до људи који воле оно што је добро и истинито. Он их позива да напусте криву религију. Људи који воле Бога спремни су да се мењају да би му угодили. Прочитајте Откривење 18:4.

Када су у првом веку апостоли проповедали добру вест о Божјем Краљевству, искрени људи су је радосно прихватали. Сазнали су за нови, срећнији начин живота, који има сврху и наду. Прихватили су добру вест и тако је служење Јехови постало најважнији део њиховог живота. Тиме су нам пружили добар пример. Прочитајте 1. Солуњанима 1:8, 9; 2:13.

Јехова међу своје обожаваоце радо прима оне који напусте криву религију. Ако се одазовете на Јеховин срдачан позив, стећи ћете пријатељство с њим, постаћете део породице правих, искрених верника и имаћете могућност да живите вечно. Прочитајте Марка 10:29, 30 и 2. Коринћанима 6:17, 18.

4. Како ће Бог донети радост свим људима?

Добра вест је да ће крива религија ускоро бити уништена. Тако ће људи по целом свету бити ослобођени тлачења. Крива религија никада више неће заводити људе и стварати поделе међу њима. Сви на свету уједињено ће обожавати јединог истинитог Бога. Прочитајте Откривење 18:20, 21; 21:3, 4.