Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Да ли је живот настао стварањем?

Шта бисте ви рекли?

Шта бисте ви рекли?

Неке верске групе сматрају да су Земља и све на њој створени за шест дана од 24 часа и то пре само неколико хиљада година. Атеисти заступају гледиште да Бог не постоји, да је Библија књига пуна легенди и да је живот настао као последица низа случајних, насумичних догађаја.

Мишљење већине људи налази се негде између ова два опречна гледишта. Будући да читате ову брошуру, вероватно и вас занима како је живот настао. Можда верујете да Бог постоји и имате поштовање према Библији. У исто време, можда уважавате и мишљење високообразованих и утицајних научника који не верују да је живот настао стварањем. Ако имате децу, можда сте у недоумици како да им одговорите када вам постављају питања о еволуцији и стварању.

Шта је сврха ове брошуре?

Сврха ове публикације није да извргне руглу различита гледишта која људи имају о стварању, а ни гледишта оних који не верују у Бога. Напротив, надамо се да ће вас она подстаћи да поново размотрите аргументе на којима се заснивају нека ваша гледишта. У њој ћете наћи објашњење библијског извештаја о стварању које раније можда нисте имали прилику да осмотрите. Ова брошура такође истиче зашто је важно у шта верујемо када је реч о настанку живота.

Да ли ћете веровати онима који тврде да не постоји мудар Створитељ и да се не можемо ослонити на оно што стоји у Библији? Или ћете испитати о чему Библија заправо говори? У које изјаве можете имати поверење и на њима градити веру — у оне које се налазе у Библији или у оне које долазе од еволуциониста? (Јеврејима 11:1). Зашто не бисте осмотрили шта кажу чињенице?