Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Да ли је живот настао стварањем?

Да ли је важно у шта верујете?

Да ли је важно у шта верујете?

Да ли мислите да живот има неки виши смисао? Еволуциониста Вилијам Провајн каже: „Оно што сазнамо о еволуцији у огромној мери утиче на нас и наше гледиште о смислу живота.“ До каквог је закључка дошао? „Не видим неки виши смисао у постојању свемира и људског живота.“32

Размислите о значењу тих речи. Уколико виши смисао живота не постоји, онда би једини циљ у нашем животу био да се потрудимо да учинимо нешто добро за друге и да пренесемо своје генетске карактеристике на следећу генерацију. Након смрти, заувек бисмо престали да постојимо. То би значило да је наш мозак, који нам омогућава да мислимо, закључујемо и дубоко размишљамо о смислу живота, био само случајни производ природе.

И то није све. Многи који верују у еволуцију тврде да Бог или не постоји или да се неће умешати у збивања на нашој планети. У оба случаја, наша будућност би зависила од политичара, високообразованих људи и верских вођа. Судећи по њиховим делима у прошлости, и даље би постојали хаос, сукоби и корупција који угрожавају људско друштво. Ако је теорија еволуције заиста тачна, онда би људи имали добар разлог да живе у складу с фаталистичким ставом: „Једимо и пијмо, јер ћемо сутра умрети“ (1. Коринћанима 15:32).

Међутим, у Библији стоји нешто сасвим супротно: ’У Богу је извор живота‘ (Псалам 36:9). Те речи имају дубоко значење.

Уколико је оно што Библија каже тачно, тада живот има прави смисао. Пошто је наш Створитељ пун љубави, он обећава онима који живе у складу с његовом вољом један другачији свет (Проповедник 12:13). То је свет у ком неће бити хаоса, сукоба и корупције — па чак ни смрти (Псалам 37:10, 11; Исаија 25:6-8).

С обзиром на то, милиони људи из целог света верују да стицање знања о Богу и служење њему даје животу највиши смисао (Јован 17:3). Вера у Бога не темељи се на пустим жељама. Докази говоре у прилог томе да је живот настао стварањем.

Сазнајте више

ПРОБУДИТЕ СЕ!

Да ли Бог постоји? Зашто је то важно?

Да ли треба да сазнате одговор на питање за које многи мисле да нема одговора или да није важно?

Шта Библија заиста научава?

Шта је истина о Богу?

Шта мислите, да ли је Богу стало до вас? Сазнајте какав је Бог и да ли можете бити блиски с њим.