Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

 ПРОПОВЕДАЊЕ И ПОУЧАВАЊЕ ШИРОМ СВЕТА

Америка

Америка
  • БРОЈ ЗЕМАЉА: 57

  • БРОЈ СТАНОВНИКА: 980 780 095

  • БРОЈ ОБЈАВИТЕЉА: 4 034 693

  • БРОЈ БИБЛИЈСКИХ КУРСЕВА: 4 339 285

Деца из сиротишта иду на састанке

Ангела која живи у Суринаму посетила је једно сиротиште близу своје куће. Директорка сиротишта је била једна наша неактивна сестра па је радо Ангели дала дозволу да разговара с децом. Она је разговарала са 85 деце и показала им је кратке филмове с нашег сајта. С временом је почела да проучава Библију с многима од њих.  Придружиле су јој се још две пионирке и свака од њих се бринула за једну групу деце. Директорка је рекла да је научила децу да певају неколико песама из наше песмарице и да им пре спавања чита библијске приче. Изразила је жељу да дође на састанак, али није могла да остави сву ту децу без надзора. Зато су браћа организовала да сви дођу на састанак. Пошто се од сиротишта може пешке доћи до Дворане, браћа су их све допратила на састанак. Сада наша сестра и сва деца из сиротишта редовно долазе на састанке.

Габријел је помогао свом деди

Парагвај: Габријел разговара са својим дедом

Габријел има шест година и живи у Парагвају. Док се враћао кући са конгреса, размишљао је о томе колико је важно проповедати добру вест о Божјем Краљевству. Тада је схватио да би много волео да и његов деда буде у новом свету. Међутим, његовог деду никада није занимала библијска порука и противио се томе што су његова жена и деца Сведоци.

Тог истог дана, када се вратио с конгреса, Габријел је замолио родитеље да успоставе видео-везу са бабом и дедом који живе у Аргентини. Габријел је објаснио свом деди зашто је толико важно да проучава Библију и отворено га је питао: „Деко, да ли би хтео да проучаваш са мном?“ Деда је пристао. Габријел је предложио да проучавају помоћу брошуре Слушајмо шта нам Бог говори и живимо вечно. Тако су у наредних неколико месеци њих двојица заједно проучавали ту брошуру. Пошто обојица не умеју да добро читају, вежбали  су читање пре него што би успоставили везу. Габријел би сваку лекцију претходно припремио, а онда би обукао кошуљу и ставио кравату.

Касније су његови баба и деда дошли код њих у госте на неколико недеља. За то време деда је ишао с њима на састанке. Након што се вратио у Аргентину, наставио је да проучава Библију с братом из тамошње скупштине и толико напредовао да је постао некрштени објавитељ. Сада се Габријелови деда и баба заједно моле сваки дан. Габријел такође лепо напредује. И он је постао некрштени објавитељ. Његов деда је изразио жељу да се крсти.

„Нисте случајно покуцали на моја врата“

Док је наша сестра Џенифер, која живи у Бразилу, делила трактате Да ли ће се мртви икада вратити у живот?, покуцала је на врата једне жене  која је журила да стигне на сахрану своје пријатељице. Џенифер јој је рекла да баш дели трактат који говори о томе да ћемо једног дана поново видети своје драге који су умрли. Кад је чула наслов, та жена се изненадила, али је ипак узела трактат. Када ју је Џенифер упитала да ли би желела да узме још неколико трактата за породицу преминуле, жена је помислила да је то добра идеја и узела је још девет примерака.

Џенифер ју је касније поново посетила и она јој је рекла: „Схватила сам да оног дана нисте случајно покуцали на моја врата. Бог вас је послао да ми пренесете утешну поруку која ми је била толико потребна.“ На сахрани је поделила све трактате. Говор је одржао један рођак преминуле и том приликом је пред свима прочитао цео трактат. Свима су значиле те утешне речи па су јој касније захвалили. Ова жена је почела да проучава Библију.

Сведочење у шареном таксију

На Хаитију су три брата која служе у Бетелу путовала локалним јавним превозом, то јест шареним минибусом, познатим као тап-тап. Током двоипочасовног путовања, сведочили су другим путницима и дали укупно 50 часописа и 30 трактата. Један од њих тројице, који се зове Гурвич, прочитао је одломак из часописа Пробудите се! једном путнику. То је слушао младић по имену Пепе а затим се укључио у разговор. Замолио је да неко проучава Библију с њим и, како се испоставило, живео је на подручју скупштине у којој је Гурвич служио. Од јануара 2014, када је први пут дошао у контакт са Сведоцима, Пепе присуствује готово свим састанцима и конгресима. Он говори другима о оном што је сазнао из Библије и нада се да ће ускоро постати некрштени објавитељ.