Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

Драга браћо и сестре,

„Увек захваљујемо Богу за све вас кад вас спомињемо у својим молитвама, јер непрестано имамо на уму ваша дела подстакнута вером и ваш труд подстакнут љубављу и вашу истрајност која произлази из ваше наде у нашег Господа Исуса Христа, пред нашим Богом и Оцем“ (1. Сол. 1:2, 3). Ове речи веома добро одражавају оно што осећамо према вама. Захваљујемо Јехови за вас, као и за све оно што постижете. Зашто то кажемо?

Током протекле године били сте заиста вредни у служби проповедања, о чему сведоче ваша „дела подстакнута вером“ и ваш „труд подстакнут љубављу“. Многи од вас су тражили начине како да још више служе Јехови. Неки су се преселили у други град, па чак и у другу земљу, да би служили тамо где има мало објавитеља добре вести. Други су се опробали у сведочењу на јавним местима. Многе је срце подстакло да служе као помоћни пионири у периоду Спомен-свечаности, у месецу посете покрајинског надгледника или током посебне акције у августу 2014. Премда сви ви имате различите околности, очигледно је да служите Јехови целом душом и зато заслужујете сваку похвалу (Кол. 3:23, 24). Ваша „дела подстакнута вером“ заиста су разлог да будемо захвални Јехови.

Изузетно ценимо и ваш „труд подстакнут љубављу“ у изградњи наших објеката широм света.  Ти објекти су нам преко потребни пошто број Јеховиних сведока константно расте (Ис. 60:22). Размислите о следећем: Највећи број објавитеља прошле године је износио 8 201 545, а сваког месеца је у просеку вођено 9 499 933 библијска курса. Многи објекти подружница због тога треба да се прошире или реновирају. То наравно значи и да је потребно више Дворана Краљевства. У исто време, у многим деловима света потребно је обезбедити објекте за истурена преводилачка одељења како би преводиоци могли да живе и раде на подручју на ком се говори њиховим језиком.

Према томе, свако од нас може да се пита: ’Како ја могу подупрети изградњу таквих објеката?‘ Неки су у прилици да се пријаве као добровољци који би учествовали у самој изградњи. Међутим, без обзира на то да ли имамо вештине потребне у градњи, свако од нас има прилику да материјално подупре ове важне пројекте (Посл. 3:9, 10). Када је требало направити свети шатор, Израелци су толико великодушно давали прилоге да је у једном тренутку било објављено да више ништа не доносе (Изл. 36:5-7). Овакви библијски примери подстичу и нас да нешто учинимо за Јехову. Захвални смо Јехови кад видимо колико љубави и труда улажете у овим важним видовима службе.

Посебно се радујемо када видимо колико су неки истрајни и постојани. Један пример су наша драга браћа у Јужној Кореји. Још од 1950. године наша браћа у тој земљи имају проблеме због неутралности и многи од њих су били осуђени на казне  затвора. Неколико генерација наше браће непоколебљиво је истрајавало под оваквим околностима. Њихов пример јача нашу веру.

У Еритреји су тројица наше браће у затвору већ више од 20 година. Други, међу којима су наше сестре и њихова деца, у затвору су нешто краћи период. Уложено је много труда да се сви они пусте на слободу, али до сада ништа од тога није уродило плодом. Па ипак, наша браћа и сестре се нису одрекли своје вере. Остали су беспрекорни под ужасним околностима. Сви се ми сигурно молимо за те верне Божје слуге (Римљ. 1:8, 9).

Наравно, већина вас није у затвору због своје вере. Али зато многи међу вама имају проблеме због поодмаклих година, хроничних здравствених проблема, противљења брачног друга или родбине или можда имате неке друге проблеме за које само ви знате. И поред свега тога, ви и даље верно служите Јехови (Јак. 1:12). То је заиста за сваку похвалу. Захвални смо Јехови што вам помаже да му верно и истрајно служите.

Заиста, када размишљамо о вашим делима подстакнутим вером, вашем труду подстакнутом љубављу и о вашој истрајности, ’захваљујемо Јехови, јер је добар‘ (Пс. 106:1). Много волимо све вас и молимо се Јехови да вас јача, подржава и благосиља да бисте могли да му служите у сву вечност.

Ваша браћа,

Водеће тело Јеховиних сведока