Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2015.

 НАЈВАЖНИЈИ ДОГАЂАЈИ ИЗ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

Посвећење подружнице у Шри Ланки

Посвећење подружнице у Шри Ланки

ОБУЧЕНА у народну ношњу Шри Ланке, браћа и сестре су срдачно дочекали 130 делегата који су дошли из 19 земаља на посвећење подружнице на овом лепом острву. Група деце је певала песме Краљевства и сви су уживали у изложбама о локалној култури, као и у укусној храни, пријатној музици и срдачном дружењу с браћом.

Новоизграђени објекти, заједно с реновираним делом, посвећени су Јехови у суботу 11. јануара 2014, а програм на три језика пажљиво је пратило 893 присутних. Проломио се дугачак аплауз када је Марк Сандерсон из Водећег тела упитао: „Да ли желите да посветите Јехови ове нове објекте?“

 Наредног дана су још многи уживали у прегледу суботњег програма и охрабрујућем говору брата Сандерсона. Пет локација широм земље било је повезано путем интернета тако да је 7 701 особа могла да прати програм. Пренос путем интернета омогућио је браћи и сестрама са свих делова острва да једни друге виде и чују док певају песме Краљевства. Овај историјски догађај је свакако био разлог за „велику радост“ (Немија 12:43).