Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2015.

 НАЈВАЖНИЈИ ДОГАЂАЈИ ИЗ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

Међународни центар за пројектовање и градњу

Међународни центар за пројектовање и градњу

ЗБОГ брзог пораста у Јеховиној организацији, потребно је све више Дворана Краљевства, Конгресних дворана, објеката за одржавање разних школа, објеката за истурена преводилачка одељења, као и подружница у многим земљама. Да би се наши објекти пројектовали, градили, реновирали и одржавали на најефикаснији и најекономичнији начин, Водеће тело је у октобру 2013. оформило ново одељење. Оно је названо Међународни центар за пројектовање и градњу и налази се у нашем главном седишту у Бруклину. Њега надгледа Одбор за издавање при Водећем телу.

 Међународни центар за пројектовање и градњу надгледа Регионалне центре за пројектовање и градњу који се налазе у подружницама у Аустралији, Немачкој, Јужноафричкој Републици и Сједињеним Државама. Ови центри координирају пројектовање, изградњу и одржавање објеката на подручјима која надгледају. Њихов циљ је да убрзају изградњу Дворана Краљевства. Раније су се дворане градиле или уз помоћ Регионалног одбора за градњу или у склопу програма за земље са ограниченим средствима. Сада су овај одбор и програм спојени, како би се градња одвијала на најбољи и најбржи начин.

Да би се удовољило све већој потреби за Дворанама Краљевства и Конгресним дворанама, у свакој подружници је формирано Одељење за пројектовање и градњу. Ово одељење је под директном надлежношћу Одбора подружнице. Оно што је посебно занимљиво код ове измене јесте да сада све подружнице могу да доделе пуновремене слуге за градњу да помажу браћи око изградње Дворана Краљевства и Конгресних дворана.

У априлу 2014. било је у току преко 270 великих пројеката који су обухватали рад на 90 објеката за истурена преводилачка одељења, 35 Конгресних дворана и 130 пројеката везаних за подружнице. Осим тога, постоји огромна потреба за Дворанама Краљевства, јер више од 14 000 њих треба или изградити или у великој мери реновирати.

Наша вера је ојачана када видимо како Јеховин уједињени народ превазилази националне, културне и језичке баријере да би градио објекте који доносе хвалу и част Јеховином светом  имену. „Још увек нас чека огроман посао“, каже Ден Молхан из Одбора за особље у главном седишту, „зато веома ценимо молитве наше браће и сестара, као и њихове прилоге. Веома смо захвални браћи и сестрама који се радо стављају на располагање да би помогли око пројеката.“

Сазнајте више

ГРАЂЕВИНСКИ ПРОЈЕКТИ

Градња Дворана Краљевства у удаљеним подручјима

Погледајте како је пет тимова добровољаца изградило две Дворане Краљевства за 28 дана.

УОБИЧАЈЕНА ПИТАЊА

Како се финансира дело Јеховиних сведока?

Сазнајте како међународно дело проповедања напредује иако нема сакупљања прилога нити десетака.