Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2015.

 ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА

Шта ће донети будућност

Шта ће донети будућност

Добар глас

Јеховини сведоци у Доминиканској Републици постоје већ око седамдесет година. Током тог времена стекли су заиста велики углед. Људи често прилазе браћи и сестрама док су у служби проповедања и траже литературу, а неретко се може чути како кажу да им се свиђа наша религија и да ми заиста живимо по Библији.

Ево једног примера. Један брат је хтео да поклони једну парцелу да би се на њој изградила Дворана Краљевства. Када је отишао да то законски регулише, утврдио је да се неки други човек на непоштен начин уписао као власник те парцеле и уз то га је још оптужио да покушава да му преотме земљу. Зато је покренут судски поступак. Био је то компликован случај зато што је тај човек имао документа на основу којих је имовина гласила на његово име.

У једном тренутку судија је питао адвоката који је заступао нашег брата да објасни кога он у ствари заступа. Када је објаснио да заступа организацију Јеховиних сведока, судија је рекао: „Ако је тако, онда нема разлога да сумњамо у истинитост ваших изјава. Познајем Јеховине сведоке и добро знам да су поштени. Никада никога не би преварили нити би узели оно што им не припада.“

Када су на суду били изнети докази, постало је јасно да је оптужени имао лажна документа, тако је донета пресуда у корист Јеховиних сведока. „То није усамљен случај“, рекао је адвокат.  „Кад год се у судницама спомену Јеховини сведоци, реакција је увек позитивна.“

Шта ће донети будућност

Време ће показати колико ће још људи жељних правде прихватити библијску истину и почети да служи једином истинитом Богу. Наша браћа се максимално труде да сведоче што већем броју људи. На пример, Јеховини сведоци у Доминиканској Републици су 2013. године провели преко једанаест милиона сати у служби проповедања и водили су 71 922 библијска курса. Заиста је дивно што је 9 776 браће и сестара учествовало у неком виду пионирске службе. У августу те године 35 331 особа је учествовала у служби проповедања. Осим тога, 127 716 особа је присуствовало Спомен-свечаности, што значи да је још доста људи заинтересовано за библијску истину.

Дело проповедања и стварања ученика у Доминиканској Републици је доста напредовало од априла 1945. године када су Ленарт и Вирџинија Џонсон дошли и почели да проповедају добру вест о Божјем Краљевству. Јеховини сведоци у Доминиканској Републици веома цене своје богато духовно наслеђе и велике жртве које су поднеле прве генерације Божјих слугу у овој земљи. Али изнад свега цене то што имају част да ’темељно сведоче о Божјем краљевству‘ (Дела 28:23). Жељно чекају дан када ће сви на овом острву заједно са својим суверницима широм света радосно ускликнути: „Јехова је почео краљевати! Нека се весели земља! Нека се радују многа острва!“ (Пс. 97:1).