Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2015.

 ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА

Хтео сам да престанем да служим Богу

Мартин Паредес

Хтео сам да престанем да служим Богу
  • РОЂЕН: 1976.

  • КРШТЕН: 1991.

  • НЕКИ ПОДАЦИ: Мартин је упознао истину у време када се школовао за свештеника. Од тада је многима помогао да упознају Јехову.

МОЈИ родитељи су били предани католици и желели су да постанем свештеник. Тако сам са 12 година ишао на многа предавања која су држали разни свештеници. А онда сам 1990, када сам имао 14 година, био позван у једно од најбољих семеништа у земљи.

Био сам добар ђак и рекли су ми да ако се и даље будем тако трудио једног дана бих могао да постанем и бискуп. Али много сам се разочарао. Уместо да проучавамо Библију, изучавали смо филозофију. Осим тога, свештеници су били веома неморални. Када су почели да ме сексуално узнемиравају, хтео сам да престанем да служим Богу.

У то време је један брачни пар мисионара дошао код нашег благајника и оставио му књигу Млади питају — практични одговори на њихова питања. Позајмио сам  од њега ту књигу и прочитао је од корица до корица. Било је то управо оно за чим сам трагао. Напустио сам семениште, почео да проучавам Библију с Јеховиним сведоцима и да посећујем састанке. Крстио сам се осам месеци касније, у јулу 1991. Почео сам са општом пионирском службом и касније сам се оженио. Моја супруга, Марија, такође је била пионир. Од 2006. године смо специјални пионири. На сву срећу, нисам престао да служим Богу. Данас уживам у томе да људима који чезну за истином помажем да постану праве Божје слуге.