Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

Годишњак Јеховиних сведока за 2015.

 ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА

Пронашао је смисао живота

Хосе Естевез

Пронашао је смисао живота
  • РОЂЕН: 1968.

  • КРШТЕН: 1989.

  • НЕКИ ПОДАЦИ: Хосе је у потрази за бољим животом из села дошао у град. Ту је упознао истину и од тада му је Божје Краљевство нешто најважније у животу.

КАДА је имао 11 година, Хосе се преселио у Санто Доминго. Да би зарадио за живот, продавао је поморанџе и хладне напитке и радио је као чистач ципела. Већ као младић важио је за веома вредног радника. Неколико година касније, његов брат, који је иначе Јеховин сведок, замолио га је да му припази кућу. Хосе је на столу у трпезарији видео књигу Ти можеш заувек да живиш у рају на Земљи и целу ноћ ју је читао. Схватио је да је нашао нешто што даје смисао његовом животу.

Хосе је следећег викенда отишао у најближу Дворану Краљевства и представио се као Јеховин сведок. Рекао је браћи да је сазнао да треба да посећује састанке и да проповеда добру вест. Још им је рекао да је читајући књигу сазнао шта као прави хришћанин не  би смео да ради и гарантовао им је да он управо тако и живи. Петнаест дана касније постао је објавитељ. Крстио се шест месеци након тога, када је имао 21 годину.

Пошто му се радно време поклапало са временом одржавања састанака, напустио је тај посао и нашао други на коме није зарађивао ни упола колико на претходном, али је зато могао да посећује све састанке и да буде општи пионир. Када се касније оженио и добио два сина, морао је да прекине са пионирском службом.

Хосе је желео да своје синове поучава истини од раног детињства. Када је његова супруга Хосефина била у трећем месецу трудноће са њиховим првим сином Ноем, наглас је читао Моју књигу библијских прича, надајући се да беба у стомаку може чути његов глас. Још пре него што се Ное родио, отац му је прочитао целу књигу. Исто је урадио и са другим сином, Нефталијем.

С временом је постао главни менаџер на послу којим се бавио и имао је десет пута већу плату него на претходном послу. Међутим, 2008. године, када су његови синови имали 10 и 13 година, напустио је тај положај и поново почео с пионирском службом, али овог пута са супругом и децом. Пошто су им приходи били знатно мањи, сви у породици су морали да буду штедљиви. Њих четворо сваког месеца укупно воде око 30 библијских курсева. Исус је рекао да ће нас Јехова благословити ако нам његово Краљевство буде најважније у животу (Мат. 6:33). Хосе и његова породица чврсто верују у то и лично су осетили да Јехова увек држи своју реч.