Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

И ти можеш бити Божји пријатељ!

 3. ЛЕКЦИЈА

Ти треба да учиш о Богу

Ти треба да учиш о Богу

Да би био Божји пријатељ, ти треба да учиш о њему. Да ли твоји пријатељи знају како се зовеш и да ли те зову по имену? Наравно. И Бог жели да знаш како се он зове и да га зовеш по имену. Бог се зове Јехова (Псалам 83:19; Матеј 6:9). Такође мораш да научиш шта он воли, а шта не воли. Треба да знаш ко су му пријатељи, а ко непријатељи. Потребно је време да би некога упознао. Библија каже да је мудро да издвојиш време да учиш о Јехови (Ефешанима 5:15, 16).

Божји пријатељи раде оно што се њему допада. Размисли мало о својим пријатељима. Ако се лоше опходиш према њима и радиш нешто што они мрзе, хоће ли они и даље бити твоји пријатељи? Наравно да неће! Исто тако, ако желиш да будеш Божји пријатељ, треба да радиш оно што се њему допада (Јован 4:24).

Не воде све религије до пријатељства с Богом. Исус, Божји најближи пријатељ, говорио је о два пута. Један пут је широк, и на њему има пуно људи. Тај пут води у пропаст. Други пут је тесан, и њиме иде мало људи. Тај пут води у вечни живот. То значи да ако желиш да будеш у пријатељству с Богом, мораш да научиш да га обожаваш на исправан начин (Матеј 7:13, 14).