Јехова неће дозволити да лоши људи уништавају Рај. Тамо ће живети само његови пријатељи. Шта ће се десити лошим људима? Да бисмо сазнали одговор, осмотримо истиниту причу о Ноју. Ноје је живео пре више хиљада година. Он је био добар човек који се увек свесрдно трудио да врши Јеховину вољу. Али други људи на земљи чинили су лоше ствари. Зато је Јехова рекао Ноју да ће проузроковати потоп како би уништио све те зле људе. Рекао је Ноју да изгради једну арку тако да он и његова породица не погину кад дође Потоп (Постање 6:9​-18).

Ноје и његова породица су градили арку. Ноје је упозоравао људе да долази Потоп, али они га нису слушали. И даље су чинили лоше ствари. Када је арка била готова, Ноје је у њу увео животиње, а затим су такође ушли он и његова породица. Онда је Јехова изазвао велику олују. Киша је падала 40 дана и 40 ноћи. Вода је поплавила целу земљу (Постање 7:7-12).

 Зли људи су изгинули, а Ноје и његова породица су били спасени. Јехова их је кроз Потоп безбедно извео на земљу очишћену од зла (Постање 7:22, 23). Библија каже да поново долази време када ће Јехова уништити све који не желе да раде оно што је исправно. Добри људи неће бити уништени. Они ће заувек живети у Рају на земљи (2. Петрова 2:5, 6, 9).

Данас многи људи чине лоше ствари. Свет је пун невоља. Јехова непрестано шаље своје Сведоке да упозоравају људе, али ипак већина не жели да слуша Јеховине речи. Они не желе да промене своје путеве. Не желе да прихвате оно што Бог каже о томе шта је исправно, а шта није. Шта ће се десити тим људима? Хоће ли се једног дана променити? Многи се никада неће променити. Долази време када ће зли бити уништени и више никада неће живети (Псалам 92:8).

Земља неће бити уништена; биће претворена у рај. Они који постану Божји пријатељи заувек ће живети у Рају на земљи (Псалам 37:29).