Пређи на садржај

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

 11. ЛЕКЦИЈА

Напусти криву религију!

Напусти криву религију!

Сатана и његови демони не желе да ти служиш Богу. Кад би могли они би желели да све људе одврате од Бога. Како то покушавају? Један начин је преко криве религије (2. Коринћанима 11:13-15). Нека религија је крива ако не поучава истини из Библије. Крива религија је као лажни новац — можда изгледа као прави, али ништа не вреди. Она ти може створити доста проблема.

Јехови, Богу истине, уопште се не свиђају религиозне лажи. Кад је Исус био на земљи, постојала је једна религиозна група која је желела да га убије. Они су мислили да је њихов начин обожавања исправан. Рекли су: „Ми имамо једног Оца, Бога.“ Да ли се Исус сложио с њима? Није! Он им је рекао: „Ви сте од свог оца Ђавола“ (Јован 8:41, 44). Данас многи мисле да обожавају Бога, али у ствари служе Сатани и његовим демонима! (1. Коринћанима 10:20).

 Баш као што труло дрво рађа лош плод, крива религија ствара људе који чине лоше ствари. Свет је пун невоља зато што људи чине лоше ствари. Ту су неморал, борбе, крађе, тлачења, убиства и силовања. Многи који чине ове лоше ствари припадају некој религији, али њихова религија их не наводи да чине оно што је добро. Они не могу бити Божји пријатељи ако не престану да чине лоше ствари (Матеј 7:17, 18).

Крива религија учи људе да се моле идолима. Бог каже да се не молимо идолима. То је сасвим разумљиво. Да ли би ти волео да неко увек прича твојој слици уместо теби лично? Да ли би таква особа могла да буде твој пријатељ? Не, не би могла. Јехова жели да људи причају њему, а не да причају неком беживотном кипу или некој беживотној слици (Излазак 20:4, 5).

Крива религија учи да је у време рата исправно убијати друге. Исус је рекао да ће Божји пријатељи имати љубав међу собом. Ми не убијамо људе које волимо (Јован 13:35). Није исправно чак ни да убијемо лоше људе. Кад су Исусови непријатељи дошли да га ухапсе, он није дозволио својим ученицима да се боре како би га заштитили (Матеј 26:51, 52).

Крива религија учи да ће се зли људи мучити у паклу. Међутим, Библија нас учи да грех води у смрт (Римљанима 6:23). Јехова је Бог љубави. Да ли би Бог пун љубави заувек мучио људе? Наравно да не би! У Рају ће постојати само једна религија, религија коју Јехова признаје (Откривење 15:4). Нестаће све религије које се темеље на Сатаниним лажима.