Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

И ти можеш бити Божји пријатељ!

 9. ЛЕКЦИЈА

Ко су Божји пријатељи?

Ко су Божји пријатељи?

Исус Христ је Јеховин Син и његов најближи, најдражи пријатељ. Пре него што је живео на земљи као човек, Исус је живео на небу као моћно духовно створење (Јован 17:5). Онда је дошао на земљу како би људе поучавао истини о Богу (Јован 18:37). Он је такође дао свој људски живот да би послушне људе спасао од греха и смрти (Римљанима 6:23). Исус је сада Краљ Божјег Краљевства, небеске владавине која ће на овој планети остварити Рај (Откривење 19:16).

И анђели су Божји пријатељи. Анђели нису створени као људи на земљи. Они су створени на небу пре него што је Бог начинио земљу (Јов 38:4-7). Анђела има на милионе (Данило 7:10). Ти Божји небески пријатељи желе да људи сазнају истину о Јехови (Откривење 14:6, 7).

Бог има пријатеље и на земљи; он их зове својим сведоцима. Сведок на суду говори шта зна о некоме или нечему. Јеховини сведоци говоре другима оно што знају о Јехови и његовој намери (Исаија 43:10). Попут анђела, и Сведоци желе да ти помогну да сазнаш истину о Јехови. Они желе да и ти будеш Божји пријатељ.

Сазнајте више

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ СВЕТОГ ПИСМА

Зашто је Исус умро?

Свето писмо придаје велику важност Исусовој смрти. Да ли је његова смрт имала неку сврху?

СТРАЖАРСКА КУЛА

Могу ли нам анђели помоћи?

Да ли треба да се молимо анђелима за помоћ?

КО ДАНАС ВРШИ ЈЕХОВИНУ ВОЉУ?

Зашто се зовемо Јеховини сведоци?

Сазнајте три разлога зашто смо узели то име.