Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

И ти можеш бити Божји пријатељ!

 10. ЛЕКЦИЈА

Како пронаћи праву религију

Како пронаћи праву религију

Ако желиш да будеш Божји пријатељ, мораш практиковати религију коју Бог признаје. Исус је рекао да ће „прави обожаваоци“ обожавати Бога у складу са „истином“ (Јован 4:23, 24). Постоји само један исправан начин обожавања Бога (Ефешанима 4:4-6). Права религија води до вечног живота, а крива религија води у уништење (Матеј 7:13, 14).

Праву религију можеш препознати посматрајући људе који је практикују. Пошто је Јехова добар, његови прави обожаваоци морају да буду добри људи. Баш као што здраво стабло јабуке рађа добре јабуке, права религија ствара добре људе (Матеј 7:15-20).

Јеховини пријатељи дубоко поштују Библију. Они знају да је Библија од Бога. Зато допуштају да Библија управља њиховим животом, помоћу ње решавају своје проблеме, и она им помаже да уче о Богу (2. Тимотеју 3:16). Они се труде да примењују оно што проповедају.

 Јеховини пријатељи показују међусобну љубав. Исус је показивао љубав према људима тако што их је поучавао о Богу и лечио оне који су били болесни. Они који практикују праву религију такође показују међусобну љубав. Попут Исуса, они не презиру сиромашне или оне који су из неког другог народа. Исус је рекао да ће људи знати ко су његови ученици по љубави коју показују међу собом (Јован 13:35).

Божји пријатељи исказују част Божјем имену Јехова. Ако неко не би хтео да користи твоје име, да ли би он био твој блиски пријатељ? Не! Кад имамо пријатеља, ми користимо његово име и другима лепо причамо о том пријатељу. Зато они који желе да буду Божји пријатељи треба да користе његово име и да другима говоре о њему. Јехова жели да то радимо (Матеј 6:9; Римљанима 10:13, 14).

Попут Исуса, Божји пријатељи поучавају људе о Божјем Краљевству. Божје Краљевство је небеска влада која ће земљу претворити у рај. Божји пријатељи преносе другима ту добру вест о Божјем Краљевству (Матеј 24:14).

Јеховини сведоци се труде да буду Божји пријатељи. Они поштују Библију и имају љубав међу собом. Они такође користе Божје име и исказују част том имену те друге поучавају о Божјем Краљевству. У данашњем свету, Јеховини сведоци упражњавају праву религију.