Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

И ти можеш бити Божји пријатељ!

 5. ЛЕКЦИЈА

Божји пријатељи ће живети у рају

Божји пријатељи ће живети у рају

Рај неће бити као овај свет у коме данас живимо. Бог никада није желео да наша планета буде пуна невоље и туге, бола и патње. Бог ће у будућности од земље створити један рај. Како ће тај Рај изгледати? Да видимо шта каже Библија:

Добри људи. Рај ће бити дом Божјих пријатеља. Они ће чинити добро једни другима. Живеће према Божјим праведним путевима (Пословице 2:21).

Изобиље хране. У Рају неће бити глади. Библија каже: „Биће пшенице [то јест хране] у земљи изобиља“ (Псалам 72:16).

Лепе куће и пријатан посао. У Рају на земљи, свака породица ће имати свој дом. Свако ће радити оно што му доноси истинску срећу (Исаија 65:21-23).

 Мир широм света. Људи се више неће борити и неће гинути у ратовима. Божја Реч каже: „[Бог] ратове прекиде“ (Псалам 46:9, 10).

Добро здравље. Библија обећава: „Нико од житеља [Раја] не говори: Болестан сам“ (Исаија 33:24). Исто тако, више нико неће бити хром, слеп, глув нити нем (Исаија 35:5, 6).

Крај бола, туге и смрти. Божја Реч каже: „Смрти више неће бити, нити ће више бити туге, ни вике, ни боли. Пређашње ствари прођоше“ (Откривење 21:4).

Нестаће лоших људи. Јехова обећава: „Бездушници ће се истребити из земље, неверници ће се ишчупати из ње“ (Пословице 2:22).

Људи ће волети и поштовати једни друге. Више неће бити неправде, тлачења, похлепе и мржње. Људи ће бити уједињени и живеће према Божјим праведним путевима (Исаија 26:9).

Сазнајте више

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ СВЕТОГ ПИСМА

Каква је Божја намера са земљом?

Библија открива зашто је Бог створио земљу, када ће патњи доћи крај и шта у будућности очекује земљу и оне који живе на њој.