Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Пређи на садржај

Јеховини сведоци

српски

И ти можеш бити Божји пријатељ!

 18. ЛЕКЦИЈА

Буди заувек Божји пријатељ!

Буди заувек Божји пријатељ!

Потребан је труд да бисмо стекли, а и да бисмо задржали пријатеља. Твој труд да постанеш и останеш Божји пријатељ биће богато благословљен. Исус је онима који су веровали у њега рекао: „Истина ће вас ослободити“ (Јован 8:32). Шта то значи?

Ти већ сада можеш бити слободан. Можеш се ослободити погрешних учења и лажи које шири Сатана. Можеш се ослободити безнађа које испуњава животе милиона људи који не познају Јехову (Римљанима 8:22). Божји пријатељи су ослобођени чак и „страха од смрти“ (Јеврејима 2:14, 15).

Можеш имати слободу и у Божјем новом свету. Какву дивну слободу можеш имати у будућности! У Рају на земљи бићемо ослобођени рата, болести и криминала. Ослобођени сиромаштва и глади. Ослобођени старости и смрти. Ослобођени страха, тлачења и неправде. Библија о Богу каже: „Отвараш руку своју, и обилно ситиш све што живот има“ (Псалам 145:16).

 Божји пријатељи ће живети заувек. Вечни живот је драгоцени дар који ће Бог дати свима онима који желе да буду његови пријатељи (Римљанима 6:23). Помисли само шта ће бескрајни живот значити за тебе!

Имаћеш времена да чиниш многе ствари. Можда би волео да научиш да свираш неки музички инструмент. Или можда желиш да научиш да сликаш или да будеш столар. Можда би волео да учиш о животињама или биљкама. Или можда желиш да путујеш и видиш разне земље и народе. Пошто ћеш живети вечно, све ће ти то бити могуће!

Имаћеш времена да стекнеш много пријатеља. Вечни живот ће ти омогућити да упознаш многе људе који су постали Божји пријатељи. Сазнаћеш које таленте и дивне особине они имају, и они ће бити и твоји пријатељи. Ти ћеш волети њих и они ће волети тебе (1. Коринћанима 13:8). Док будеш живео бескрајно, имаћеш времена да се спријатељиш са свима на овој планети! И поврх свега тога, како векови буду пролазили твоје пријатељство с Јеховом биће све јаче и јаче. Буди и ти заувек Божји пријатељ!